Charles Michel: Mélységesen aggasztó az EP korrupciós botránya

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke szerint az Európai Parlament korrupciós botránya megnehezíti az EU együttműködését. A politikus szerint le kell vonni a következtetéseket, és olyan törvényeket kell hozni, amelyek meggátolják, hogy a jövőben hasonló bekövetkezzen.

Magyar Nemzet
Forrás: Politico2022. 12. 21. 10:26
MICHEL, Charles
Wavre, 2019. május 26. Charles Michel belga miniszterelnök egy szavazóhelyiségbe érkezik az európai parlamenti (EP) választáson Wavréban 2019. május 26-án. Az Európai Unió tagországaiban május 23. és 26. között választják meg az EU törvényhozásának képviselõit. Spanyolországban helyhatósági választásokat is tartanak ezen a napon. MTI/EPA/Oivier Hoslet Fotó: Oivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Európai Parlament korrupciós botránya rombolja a hitelességünket – fogalmazott Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a brüsszeli Politico hírportálnak. A portálnak interjút adó politikus szerint az EP korrupciós botrány megnehezíti, hogy az Európai Unió a zajló krízisekkel, mint a gazdasági és energetikai kihívások egyszerre meg tudjon birkózni.

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt korábban, Eva Kailit, az Európai Parlament volt alelnökét, valamint három társát december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupció vádjával indított nyomozás részeként. A belga rendőrség közlése szerint közel 1,5 millió eurót foglaltak le a brüsszeli régióban házkutatások során a korrupciós ügyben. A fogva tartott görög szocialista EP-képviselő kedden, a rendőrségi kihallgatása során tett részleges vallomást az ügyben.

Charles Michel a Politicónak adott interjújában elmondta, hogy mélységesen aggasztja a belga rendőrségnek az Európai Parlament jelenlegi és volt képviselői ellen felhozott bűnügyi, pénzmosási és korrupciós vádja.

Először meg kell értenünk, hogy mi történt, majd ebből tanulva olyan szabályokat kell hoznunk, amelyekkel a jövőben elkerülhetők a hasonló esetek 

– fogalmazott a politikus. Hozzátette, hogy az ő munkáját és a jövő évben bemutatni kívánt javaslatainak elfogadását is megnehezíti a botrány.

A Politico teljes cikke ITT érhető el.

Borítókép: Charles Michel belga miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA/Oivier Hoslet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.