Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 19., hétfő, Huba napja

Címke: építőípar

64 cikk 1/7 oldal

Jelentős maradt a növekedés

Az épületeknél az ipari és raktárépületek építése, az egyéb építményeknél pedig az út-, vasút- és közműépítések eredményezték a növekedést.

Idén éves szinten mintegy 30 százalékkal bővül az építőipar

A második félévben is magas lesz az építőipar teljesítménye, de a növekedés dinamikája csökkenni fog, mert a múlt év második félévében nagyon magas bázis számokat mértek – vélekedett Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke.

GDP és ipari adatok jönnek a jövő héten

Több makrogazdasági adat is megjelenik a jövő héten: a bruttó hazai termék (GDP) második negyedéves adatai, valamint az ipar és az építőipar júniusi adatai.

Májusban 26,3 százalékkal nőtt az építőipar termelése

Májusban az építőipar termelése 26,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, az áprilisi 40,1 százalékos növekedést és az első négyhavi 45,8 százalékot követően – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az épületek építése 27,0, az egyéb építményeké 25,7 százalékkal nőtt.
64 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.