Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 18., kedd, Arnold, Levente napja

Címke: építőípar

47 cikk 1/5 oldal

Élhetőbbé válik Budapest

A főpolgármester-helyettes szerint a városvezetés fő céljai között a közösségi közlekedés fejlesztése, az európai sportfővárosi vezető szerep elérése, valamint az élhetőség áll.

Folytatódhat a munkaerő visszaáramlása

Sokat elmond az építőipar idei szárnyalásáról, hogy az áprilisi, éves alapon mintegy negyvenszázalékos teljesítménybővülés már nem is számít kiugró eredménynek.

KSH: Áprilisban 40,1 százalékkal nőtt az építőipar teljesítménye

Áprilisban az építőipari termelés volumene 40,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az épületek építése 34,3, az egyéb építményeké 47,9 százalékkal nőtt. Az előző hónaphoz mérve 3,8 százalékkal csökkent az építőipar szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelése – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A hazai munkaerő becsülete

Régóta bajlódunk azzal a problémával, hogy miért van az, hogy szakmunkásaink egy része más országokban vállal munkát, miközben idehaza ismét megjelent a „hiányszakma” fogalma.
47 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.