Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 22., kedd, Előd napja

Címke: építőípar

82 cikk 1/9 oldal

Az építőipari vállalkozások többsége optimistán ítéli meg 2019-es teljesítményét

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) felmérése szerint az építőipari vállalkozások felének árbevétele nőtt az első fél évben, és az év második felére is bizakodóan tekintenek, csak harmaduk számít árbevételének csökkenésére, jövőre azonban a cégek szerint számolni kell az ágazat növekedésének lassulásával – közölte az ÉVOSZ az MTI-vel kedden.

Százezren képzettség nélkül

A technológiai beruházásokkal és a digitalizációval ki kellene váltani az élőmunka egy részét, és szükséges lenne csökkenteni az alvállalkozói láncok áttételeit az építőiparban.

Hivatalosan nincs próbanap

Szabálytalanul foglalkoztatták a munkavállalók közel 60 százalékát, míg a munkáltatók 67 százalékánál tártak fel szabálytalanságot a hatósági ellenőrzéseken.

Három évtizedes csúcson az építőipar

Míg az egyéb építmények építésének mértéke csökkent, addig az épületépítések 14 százalékkal meghaladták az előző év augusztusáét.

Lépéskényszerben az építőmesterek

Közeleg az az idő, amikor a kisvállalkozások csak akkor jutnak jól fizető munkához, ha kapcsolódni tudnak a nagyobb cégek informatikai rendszereihez.

Az építőiparban is megjelenhettek a nyári leállások

Augusztusban váratlanul nagyot fékezett az építőipar, aminek a szűk kapacitások, és a tavaly második félévi magas bázis mellett az is oka lehetett, hogy a növekvő jövedelemmel rendelkező dolgozók a szabadságot is kikényszerítették a munkáltatóktól – vélekedtek az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

A vártnál nagyobb mértékű lehet az idei bővülés

Nyugat-Európában, azon belül különösen Németországban lelassult a gazdasági növekedés az idén, és noha ezek fontos exportterületeink, a magyar gazdaság magas növekedési üteme mégsem mérséklődött.
82 cikk 1/9 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …