Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 18., szombat, Piroska napja

Címke: építőípar

107 cikk 1/11 oldal

Önmérsékletre van szükség az építőiparban

Megőrizte lendületét az építőipar, 2020-ban viszont a hatékonyság növelésére kell helyezni a hangsúlyt – mondta Koji László az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke.

Elemzők: Az építőipar bővülése 2020-ban is folytatódik

Az építőipari termelés 2019 első 11 hónapjában több mint 24 százalékkal nőtt, az ágazat bővülése vélhetően 2020-ban is folytatódik, a magas bázis miatt 5-10 százalék körüli növekedés várható.

ITM: Továbbra is húzóágazat az építőipar

Az EU-t tekintve a magyar ágazat szintén az élmezőnyben található. A V4-ek közül novemberben Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az építőipar, de uniós összevetésben is erősek az ország mutatói.

Útépítésekre és vasútfelújításra kötöttek nagy értékű szerződéseket

Tavaly novemberben az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületeké 8, az egyéb építményeké 5,7 százalékkal – közölte szerdán a statisztikai hivatal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése az októberihez mérten 4,5 százalékkal csökkent.

Bérrobbanás

Másról sem szóltak a híradások az elmúlt években, mint a szakképzés fontosságáról. Csak valahogy mégse sikerült becsalogatni a fiatalokat a fránya PlayStation elől az esztergapad mellé.

Minden várakozást felülmúlt az óév

Érdemben hozzájárult a hazai gazdaság tavalyi bővüléséhez az építőipar, amely minden elemzői várakozást felülmúlóan sikeres évet zárt.

Már nincs kényszer a hazai építőiparban

Minden alágazat bővült, ezzel négyezermilliárd forint felé került az építőipar teljesítménye, amely a GDP növekedéséhez körülbelül 1,1 százalékkal járul hozzá.
107 cikk 1/11 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …