Keresés
Magyar Nemzet
2020. augusztus 4., kedd, Domonkos, Dominika napja
HÍR TV – SAJTÓKLUB:A baloldal teljesen maga alatt van.

Címke: Gulág

11 cikk 1/2 oldal

Hetedik vezér

Sok ember olyan természetet kapott ajándékba, hogy a legnagyobb megpróbáltatás is gazdagítja személyiségét. Ilyen volt a szovjet lágereket megjárt Galicz Töhötöm ferences szerzetes.

Soha, sehol, senkinek

Negyvenévnyi elhallgatás után, a rendszerváltás időszakában kezdték a lágerben járt nők kálváriáját megismerni az emberek. Ügyük 1989-ig tabunak számított.

Meztelenül a barakkban

December 1-jéig 682 131 oroszországi magyar vonatkozású nyilvántartó karton másolata kerül a Magyar Nemzeti Levéltárba.

Hétszázezer áldozat kartonja

Több mint 70 évvel a második világháború után természetesen nem túlélőket, hanem halottakat keresünk, nagy- és dédapákat, a Szovjetunióba elhurcolt magyar foglyokat és kényszermunkásokat.

A hazáját fogja képviselni az Emmy-díj átadóján

A BBC és a ZDF producerei zokogva jöttek hozzám a vetítés után, és megölelgettek. Úgy néztek rám, mintha Irén volnék. Hallottak ugyan a gulágról, de semmit nem tudtak a málenkij robotról.

Nélküle a Szindbád is más lenne

Az, hogy eltört Sára Sándor dunsztosüvege, és soha többet nem lesznek benne a feledhetetlen tekintetű portréi, az egyetemes filmtörténet egyik legnagyobb vesztesége.

Írások befőttesüvegben

Lélek és szögesdrót – beszédes a címe annak az olvasmányos, egyben alapos kötetnek, amely Alekszandr Szolzsenyicin születésének 100. évfordulójára jelent meg.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …