Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Mirjam napja

Címke: Hongkong

96 cikk 1/10 oldal

Online csatornákon vívják Hongkong legújabb csatáit

Elkezdődött az újabb, tömegeket megmozgató tüntetés megszervezése Hongkongban, ezzel az autonóm város szabadságáért, illetve a kínai befolyás ellen folytatott küzdelem a tizenkettedik hétbe lép.

Óriási a tömeg, de a kemény mag diktál

Korábban nem tapasztalt tömeg gyűlt össze vasárnap Hongkong belvárosában a legutóbbi, Kína-ellenes tüntetésen. A június óta kitartó tüntetők ezzel maguk mögött tudhatják a múlt heti mélypontot.

Több százezren tüntettek békésen Hongkongban

Hetek óta nem vonultak ilyen hatalmas tömegek az utcákra, a megmozdulás szervezői szerint több mint 1,7 millió ember vett részt a tüntetésen az erős szél és az esős idő ellenére.

Hongkong: a filmvilág is megosztott

Már nemcsak véres utcai jelenetek és politikai nyilatkozatok, de igazi bulvárbotrányok is kísérik a júniusban kezdődött, Kína-ellenes hongkongi tüntetéseket.

Kína bármikor bevonulhat

Bármikor bevonulhatnak a kínai erők Hongkongba, a jogszabályi háttér adott a fegyveres fellépéshez – mondta el lapunknak Salát Gergely sinológus.

A tanácsadók szerint túl nagy kockázattal járna a beavatkozás Hongkongban

A kínai kormány tanácsadói szerint egyelőre nem indokolt Peking közvetlen beavatkozása Hongkongban, az ugyanis túl nagy kockázattal járna, és nemzetközi ellenlépésekhez vezethetne – derül ki a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap internetes oldalán csütörtökön megjelent cikkből.
96 cikk 1/10 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.