Keresés
Magyar Nemzet
2020. június 7., vasárnap, Róbert napja
HÍR TV – Informátor:A pofátlanságnak Kispesten nincs határa

Címke: könyvrecenzió

48 cikk 1/5 oldal

A Kisbér-Kincsem-Imperiál hármas

Csodálatos album jelent meg nemrég az Erdélyi Szalon Könyvkiadónál: közel ötszáz oldalon, A3-as méretben, oldalanként több fotográfiával és szkennelt dokumentummal dolgozza fel nem csupán a kisbéri ménes történetét, de tulajdonképpen a magyar versenylótenyésztés történetét is. Abszolút laikus vagyok a témában, de még engem is lenyűgözött az a szeretet és profizmus, amely a könyv soraiból árad.

Szellemes, fájdalmas krónika

Révai Mór Jánosné teljesítménye elképesztő: közel 600 oldalon keresztül számol be a mindennapokról.

Szenvedélyes kirohanás a világ ellen

„A gyorsan mozgó és az online világból sokat markoló vállalatok mostanra, azaz 2019-re bebizonyították, hogy nem bízhatunk bennük. Még a legalapvetőbb értékrendet sem voltak képesek megjeleníteni az online szférában. Valamifajta új védelemre, új szabályozásra van szükség, hogy újjáépítsük azt a helyet, amit mindannyian szeretünk.” Ezeket a mondatokat Damian Bradfield, a WeTransfer nevű cég és szolgáltatás (a világ legnagyobb fájlküldő szolgáltatása ez) megalapítója és vezetője írja könyvében, amelyben hosszan és részletesen elemzi, miért jutott oda az internet, ahova jutott, és milyen kiutat lát ő ebből.

Túlra menni, visszatérni

A „felszabadulás” idején, a nőket az élete árán megvédelmező Aporról nem emlékeztek meg.

Igény a világ kinevetésére

Miután a tárcaíró beleszeretett a vidéki létbe, általában egy viccel tudta a legjobban elmondani, mit gondolt a városi léttel összefüggő éjszakai vándorlásról.

Drámai, egyben tárgyilagos beszámolók

A könyv olyan erőteljes hatást gyakorol az olvasóra, hogy nagyon sokára felejti el, amit olvasott – vagy pedig soha. Ami igen üdvös dolog.
48 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …