Keresés
Magyar Nemzet
2020. június 6., szombat, Norbert, Cintia napja
HÍR TV – Informátor:A pofátlanságnak Kispesten nincs határa

Címke: magyar irodalom

14 cikk 1/2 oldal

Ami magyar irodalom, és ami nem az

Az új Nemzeti Alaptanterv magyar szellemiségét a magyartalan felforgatók részéről érő gyűlölködő támadások nélkülöznek bármiféle szakmai-esztétikai megalapozást.

Szabó Dezső: Nem lehet a halál egy nemzet célja

A hetvenöt éve elhunyt magyar író, esszéista manapság egy ­kissé Wass Albertre hasonlít, abban az értelemben, hogy több embernek van róla véleménye, mint ahányan olvasták.

Fellazult a nemzettudatunk

A balliberális oldalon egy dologra nagyon vigyáznak, mégpedig arra, hogy a saját emberüket soha ne bántsák – mondta Szalay Károly Herczeg Ferenc- és József Attila-díjas író, irodalomtörténész.

Aki feltámasztotta az Árpád-kor nyelvét

Kodolányi János posztumusz Kossuth-díjas íróról emlékeznek meg születésének 120. és halálának 50. évfordulója alkalmából holnap a Baranya megyei Vajszlón.

Nyirő Józsefnek küldetéstudata volt

130 éve, július 28-án született Nyirő József magyar író Székelyzsomboron, aki nagyon is élő, időszerű író. Az év elején róla nevezték el Székelyudvarhely városi könyvtárát.

A kultúra a vádlottak padján

Talán még soha nem volt olyan aktuális Kodolányi János Zárt tárgyalás című műve, mint napjainkban. Így érezte ezt az MMA színházművészeti tagozatának vezetője, Rátóti Zoltán is.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …