Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 16., szerda, Gál napja

Címke: merkel

44 cikk 1/5 oldal

Merkel a szíriai török beavatkozás azonnali leállítását sürgeti

Törökország szíriai katonai műveletének azonnali leállítását sürgette Angela Merkel német kancellár vasárnap Recep Tayyip Erdogan török államfővel telefonon folytatott megbeszélésén – közölte a német szövetségi kormány helyettes szóvivője.

Tenyér a pánikgombon

Tizedik éve érnek fel szakadatlan politikai szomorújátékkal a hazai ellenzék megnyilvánulásai, de a legríkatóbb jelenetek alighanem azok, amikor a saját választóit nézi teljesen hülyének.

A német gazdasági kockázat

Le kell szögeznünk, hogy a balliberális ellenzéki sajtó sokszor rosszindulatú, rossz szándékú, az ország érdekeit sértő híresztelései ellenére a német–magyar gazdasági kapcsolatok kiválóak.

Az idő nem Merkelnek dolgozik

Szeptember 1-jén 3,3 millió szászországi és 2,1 millió brandenburgi választásra jogosult polgár dönthetett arról, hogy a következő öt évben miként alakuljon a tartományi parlamentek összetétele.

Botrány lett a Merkel-filmből

Az etikai és morális normákat súlyosan sértő megszólalásokról tesz említést a berlini magyar nagykövet a német közmédia vezetőinek írt és lapunkhoz is eljuttatott levelében.

Az uborka hava, augusztusi körkép

A legkellemesebb augusztusi piknik kétségkívül a páneurópai volt. Itt végleg bebizonyosodott, mi a különbség a liberális álmodozás és ámokfutás, illetve a reálpolitika között.
44 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …