Keresés
Magyar Nemzet
2021. április 14., szerda, Tibor napja
HÍR TV – KEMÉNYMAGKarácsony megint olyat mutat, amihez nem ért.

Címke: Örkény István

11 cikk 1/2 oldal

Dobozolni szívvel-lélekkel

A legújabb Tóték adaptációban nemcsak a tragédiához vezető utat ábrázolják jókora groteszk humorral, de az autentikus atmoszférát is megidézik.

Örkény-uralom a Pécsi Nemzeti Színházban

Orfűn, a tó mellett forgatták Örkény István-sorozatuk közvetkező darabját, amely nyáron, egy vízisí-, kempingágy- és gumimatrac-kölcsönzőben zajlik.

Háromba vagy négybe?

A krónikus gazemberség legfőbb terjesztői a szocialista politikusok, valamint hibridjeik.

Pályázat fiatal drámaíróknak

Pályázatot hirdet az Emmi megbízásából a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) fiatal drámaíróknak.

Online Örkény-est

Udvaros Dorottya válogatott szövegeket olvas fel az életműből, valamint saját élményeit is elmeséli: mit jelent neki az örkényi hang, és mit ad a Nemzeti Színház Macskajáték előadása, amelyben Orbánnét alakítja.

A normalitás pillérei

A Tóték a világ egyik legjobb drámája: sodró, elemi erejű abszurdum a hatalom és a háború aljasító, betegítő értelmetlenségéről.

Életenergiák szüntelen tánca

Már csak a remek színészi alakítás elvinné Örkény klasszikusát, de Szász János rendezése olyan ritka vizuális és zenei együttállást teremtett a Macskajátékból, ami valóságos szimfóniává érlelte a remekművet.

Gyógyír a világ bolondságára

Van nekünk egy kultikus írónk, akit tényleg csak szeretni lehet, akibe nem lehet belekötni, és talán utolsó szerzőnk a „régi iskolából”, a negyven éve elhunyt Örkény István.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …