Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 9., csütörtök, Erhard napja
HÍR TV - Keménymag:Jogállamiság vagy diktatúra?

Címke: Örkény István

5 cikk 1/1 oldal

Online Örkény-est

Udvaros Dorottya válogatott szövegeket olvas fel az életműből, valamint saját élményeit is elmeséli: mit jelent neki az örkényi hang, és mit ad a Nemzeti Színház Macskajáték előadása, amelyben Orbánnét alakítja.

A normalitás pillérei

A Tóték a világ egyik legjobb drámája: sodró, elemi erejű abszurdum a hatalom és a háború aljasító, betegítő értelmetlenségéről.

Életenergiák szüntelen tánca

Már csak a remek színészi alakítás elvinné Örkény klasszikusát, de Szász János rendezése olyan ritka vizuális és zenei együttállást teremtett a Macskajátékból, ami valóságos szimfóniává érlelte a remekművet.

Gyógyír a világ őrületére

Van nekünk egy kultikus írónk, akit tényleg csak szeretni lehet, akibe nem lehet belekötni, és talán utolsó szerzőnk a „régi iskolából”, a negyven éve elhunyt Örkény István.

Katona, arany, dobozbéke

Az Újszínház Kerényi Imre emlékének ajánlja a Csíksomlyói passió új előadását, amelyhez Rossa László egyházi énekek felhasználásával készített a drámához szorosan kapcsolódó zenei anyagot.
5 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …