Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 20., hétfő, Fábián, Sebestyén napja

Címke: Petőfi Sándor

15 cikk 1/2 oldal

Egy kitérők tarkította pálya

Megújult a „Ki vagyok én? Nem mondom meg…” – Petőfi választásai című kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban, amelyet 2011 óta félmillióan láttak.

Kínában ismert a Szabadság, szerelem

Nem csak magyarok emlékeznek meg Petőfi Sándor halálának 170. évfordulójáról. A hazafias magyar költő Kínában is nagyon népszerű, emléke előtt egy kétnyelvű kötet megjelentetésével tisztelegnek.

Hősökkel, közös tömegsírban

Szibériába került, vagy a fehéregyházi kukoricásban szúrták le Petőfi Sándort, a nemzet költőjét? Álhírek, mendemondák százai keltek szárnyra az elmúlt csaknem két évszázadban.

Vajon ön rokona a költőnek?

Érdekes könyvvel bővült a Petőfi-legendárium, amely nem a költő alakját, hanem családjának sorsát boncolgatja. Petőfinek nincs ugyan élő egyenes ági leszármazottja, de igen népes rokonsága van.

Az emlékezet terei (2.)

Ebbe is beleérezhetünk valami misztikumot: valaki fölbukkan, egy műalkotásban mindent elmond a világról, amit fontosnak vél, azután eltűnik.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …