Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 10., péntek, Zsolt napja
HÍR TV - Credo:Soha nem tanulunk a történelemből

Címke: recenzió

47 cikk 1/5 oldal

Döbbenetes sorsokat tárt fel a kutató

A szerző könyve hiánypótló a kommunista diktatúra és az államszocializmus megtorló módszereinek és a csendőrség teljes történetének bemutatásában egyaránt.

Ne csak értsük, tegyünk is a természetért!

Idén tízéves a Varázslatos Magyarország nevű fotópályázat, ami arra ösztönzi az embereket, hogy menjenek ki a természetbe, és örökítsék meg az ország nemzeti parkjainak szépségeit.

Trófea

Bár hetvenöt év telt el Budapest legvéresebb ostroma óta, a főváros emlékezetében ez az epizód valójában soha nem zárult és nem is zárulhatott le.

A férfilét fájdalmas oldalairól

Ha az olvasó végigolvassa a férfilét fájdalmairól szóló novelláskötetet, mindenképpen az a meggyőződése támad, hogy megérte kivárni az időt: tökéletesen kimunkált novellákat kap kézbe.

Ember mivoltunkban leszünk többek

A Magyar Művészet című lap előző száma után – melyben a Nemzeti alaptantervhez fűzött érvényes és fontos megjegyzéseket, adott kiváló tanácsokat – a legújabb ismét meglepően gyakorlatiasra sikerült.

Erős mondatok, súlyos döntések

Báthory István erdélyi fejedelem megindoklásához szükség van egy klasszikus, már-már az ifjúsági történelmi regények hagyományához hű regényre.

Pontokba szedve

Nógrádi Györgyöt magabiztos nyelv- és országismerete is kiemeli az „általános szakértők” táborából. Ahogyan az is, hogy ha kell, el tud fordulni a német média politikailag korrekt fősodrától.

Egy magyar zsoldos Afrikában

Az Aranylövés. Az utolsó szállítmány története a megszokott módon halad előre, de mégis megkülönbözteti egy és más a klasszikus amerikai produkcióktól és a hasonló magyar kezdeményezésektől.
47 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …