Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 20., szerda, Jolán napja

Címke: recenzió

34 cikk 1/4 oldal

Halálsikoly a francia pokolból

Laurent Obertone az elmúlt évtizedek titkosszolgálati jelentéseire, terrorcselekményeire és nem utolsósorban a mindennapok közhangulatára alapozva írta meg vízióját a közeljövő Franciaországáról.

Történetolvasás a fürdőkádban

Szeretem, amikor egy-egy rövid történet vége zavarba ejtő: első olvasásra olyan, mintha a szerző kiment volna vizet inni és elhunyt volna a konyhában.

Álmoskönyv

Lehet-e vezényszóra aludni? Ha nem kacsa a hír, akkor az amerikai hadseregnek sikerült kidolgoznia pszichológiai módszert az öt percen belüli elalvásra.

Ha elindul Afrika…

Nálunk is megszületett az irodalomba foglalt vízió arról, milyen lehet a szép új muszlim világ Magyarországon. Réti László politikai akcióthrillere már a címében sem ad reményt az olvasónak.

Egy újságíró a kék farkasok gyűrűjében

Az erdélyi származású Csáky Zoltán mögött 43 évnyi tévés-rádiós újságíró pálya áll, fontos szerepe volt a közelmúlt történelmi-mentalitástörténeti eseményeinek föltárásában.

A fejfájás a mi középkorunk 

Aki huszonévesen füveskönyvet ír, az vagy dilettáns, vagy Petőfi Sándor szintű lángész. Az előbbi eset sajnos jóval gyakoribb, mint az utóbbi.

Bajok a cekkerben

Jobbnál jobb szövegek követik egymást ebben a kötetben, és az ujjongó olvasói örömön még az sem tud rontani, hogy egyik-másik írás kevésbé sikerült.

Távol a szélsőségektől

A két világháború közötti magyar politikatörténet egyik érdekes fejezete az Erdélyi Párt históriája, amelyet most Murádin János Kristóf önálló alapkutatásokra épített monográfiában dolgozott föl.

Olyan zenét játszanak, amilyet akarnak

A legérdekesebb a Parno Grasztban, hogy ugyan eredetiségük megkérdőjelezhetetlen, gyökereikkel csak tiszta forrásokba kapaszkodnak, de tulajdonképpen nem tradicionális cigányzenét játszanak.

Kard és álarc

Az utóbbi években keveset hallottunk a fekete köpenyes igazságosztóról, ám nemrég egy magyar Zorro-képregény indult hódító útjára. Nálunk írták és rajzolták, no de milyen is a magyar Zorro?
34 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …