Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 18., hétfő, Jenő napja

Címke: tudomány

289 cikk 1/29 oldal

Itt az idő megreformálni az algoritmusokat is!

Az emberiség egy újabb történelmi érába lép, ahol az ember nem a megmunkált anyag és önnön fizikai erejét megtöbbszöröző technológia révén uralkodik, hanem a technológia részévé válik.

Sarkkutatás helyett lelkizés

Példát vehetnénk a norvégokról, akik nemzeti hőseikről szívesen készítenek filmeket, amelyet aztán temérdek norvég néz meg a moziban.

Hotel a világegyetemben

A NASA gondolkodik azon, hogyan növelhetné költségvetését, így akár már 2020-tól fizetős asztronauták is mehetnek a nemzetközi űrállomásra.

Jelentős gepida temetőrészletet tárták fel Tiszaug határában

A Kárpát-medence elmúlt fél évszázadának legnagyobb sírszámú gepida temetőrészletét tárták fel az elmúlt másfél évben Tiszaug határában a Kecskeméti Katona József Múzeum szakemberei – közölte Wilhelm Gábor ásatásvezető régész csütörtökön Kecskeméten.

Félmilliárdos elméleti kémikus

Félmilliárd forintnak megfelelő eurót nyert az Európai Kutatási Tanács (ERC) legrangosabb, fiatal kutatóknak kiírt alapkutatási pályázatán Mátyus Edit, az ELTE TTK Kémiai Intézet kutatója.

Példaképek

Az elmúlt két évtizedben nyolcvan-egynéhány általános/középiskolai kémiatanár tapasztalta meg, hogy a diákokon, szülőkön, kollégákon kívül egy külső grémium is elismeri a munkájukat.

Megkezdte hazaútját a Hajabusza-2 japán űrszonda

Elhagyta a Ryugu kisbolygót és megkezdte hazaútját a Hajabusza-2 japán űrszonda, amely csaknem 800 millió kilométert fog megtenni a következő hónapokban, hogy 2020 novemberére vagy decemberére eljuttassa a Földre az általa begyűjtött mintákat – közölte szerdán a japán űrügynökség (JAXA).

Hivatalos nevet kapott a Naprendszer eddig vizsgált legtávolabbi égitestje

A póheten indiánok nyelvén égboltot jelentő Arrokoth nevet kapta az a Földtől mintegy 6,5 milliárd kilométerre lévő jeges bolygókezdemény, amely a Naprendszer eddig vizsgált legtávolabbi égitestje – jelentette be a héten az amerikai űrkutatási hivatal (NASA).
289 cikk 1/29 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …