Az androidos mobiltelefonokkal is működik a csodatöltő

Az első tesztek szerint gyakorlatilag bármilyen okostelefont képes feltölteni az Apple MagSafe Charger.

Forrás: origo.hu2020. 10. 23. 18:50
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy figyelmet kapnak az iPhone 12 mobilsorozat új MagSafe rendszerre építő kiegésztői. A készülékek hátlapján van egy mágneses gyűrű, amire bármi könnyedén rögzíthető. Ezt a rögzítést támogatja az Apple MagSafe Charger vezeték nélküli csodatöltő is.

Az első tesztek alapján ez a MagSafe csodatöltő azonban tökéletesen működik a vezeték nélküli töltést támogató androidos mobilokkal is (például a Google Pixel 5-tel), és magnetizálja is azokat.

Mindez azért lehetséges, mert a MagSafe töltő a Qi interfészt használja, 15 wattos sebesség mellett. Max Weinbach egy Samsung Galaxy Z Fold 2-t töltött fel vele, Marques Brownlee és Aaron Zollo pedig egy Google Pixel 5-öt.

A mágnesek meg is fogták a készülékeket, bár nem annyira erősen, hogy például egy autós tartónál is hasznosítani lehessen a rögzítést az iPhone 12-knél.

Sajnos azonban minden teszt rámutat, hogy az Apple egyik mágneses kiegészítője sem rögzül túl erősen az iPhone 12 mobilokhoz, így a bankkártya-tartó például azonnal leesik, ha azt a mobillal együtt zsebre vágnánk vagy onnan kihúznánk, a kártyák pedig csak akkor jönnek ki belőle, ha előbb levesszük a mobil hátuljáról. Sok szakértő szerint az elképzelés jobb volt papíron, mint a gyakorlatban.

Környezetvédelmi okokból nem adnak töltőt az új Iphone-hoz

Az Apple az iPhone 11, SE (2020) és XR modellek dobozaiból is kiveszi a töltőt és a fülhallgatót. Magyarországon extrém drágák az új Apple iPhone 12 mobilok, és a kritikusoknak olaj volt a tűzre, hogy a konfigurációtól függően átlag 400-600 ezer forintos készülékekhez környezetvédelmi okokra hivatkozva az Apple már töltőt és EarPods fülhallgatót sem ad.

Egyesek szerint a dolog azért sántít, mert a többségnek nincs otthon tucatjával gyorstöltője, ezért kénytelen lesz külön venni egyet, ami az Apple-nek plusz árbevétel, de a töltőnek persze megint van csomagolása.

Ráadásul az iPhone 12 készülékekhez egy USB-C – Ligtning kábel jár, ez pedig csak az iPhone 11 Pro mobilok töltőjével kompatibilis. Az EarPods fülhallgatók elhagyása pedig a drágább, vezeték nélküli AirPodsok felé tereli a vásárlókat.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.