Kütyükereső funkció jöhet az ismert operációs rendszerbe

Lemásolhatja az Apple Find My szolgáltatását a Google – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 06. 19. 18:55
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes felfedezést tett az XDA Developers egyik szerzője a Play-szolgáltatások androidos mobilapp legújabb bétájában, a jelek szerint a Google dolgozik az Apple által jó ideje kínált Find My kütyükereső lemásolásán. Ennek lényege, hogy a mobilnetes kapcsolattal nem rendelkező eszközöket elveszettnek jelölhetik a tulajdonosaik, ha pedig egy iPhone-tulaj a közelükben jár, akkor láthatják a térképen az eszközük pozícióját, értesítésen át üzenetet küldhetnek a felfedezőjének.

Leírása szerint az új funkció lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a telefonjukkal megkeressék a saját tulajdonukban és a mások birtokában lévő eszközöket. Sajnos ennél részletesebb magyarázat nem került elő a mobilapp kódjából, azonban jó esély van rá, hogy ténylegesen az Apple megoldását kívánja lemásolni a Google, hiszen klasszikus mobilkereső funkciót emberemlékezet óta kínál az Androidban.

A kép illusztráció Fotó: Pexels

A szolgáltatás időszerűnek mondható, hiszen az Apple AirTag piacra kerülésével nagyon széles kör ismerkedett meg a tárgyakra rábiggyeszthető keresőkütyük létezésével. Amennyiben a Google képes volna központilag online követőszolgáltatást nyújtani ezekhez, az egyrészt rendkívül kényelmessé tenné a használatukat, másrészt növelné az elveszett holmik visszaszerzésének valószínűségét, harmadrészt pedig csökkentené a kütyükkel való visszaélés esélyét. A legutóbbi alatt mások titkos követésére kell gondolni, a gyártófüggetlen platformnak köszönhetően nagyobb eséllyel jelenne meg az áldozatok mobilján a riasztás, hogy velük együtt utazik egy ismeretlen követőeszköz.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.