Más formában követi tovább felhasználóit a nagyvállalat

Helyette a magánszférát tisztelőbb módon szabja majd testre a reklámokat – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 03. 07. 12:04
google
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy bejelentéssel rukkolt elő a Google, tervei szerint a jövő év folyamán a tőle származó követősütik kivezetésével párhuzamosan befejezi az internetezők klasszikus, meglátogatott weblapok alapján történő profilozását. Ettől függetlenül továbbra is személyre szabott reklámokat kíván megjeleníteni az internetezők számára, ám ezt a privacy sandbox nevű rendszerén keresztül fogja végrehajtani.

A megoldás lényege az, hogy a reklámok személyre szabására használt információk nem hagyják el az internetezők számítógépeit és mobileszközeit. Ennek köszönhetően a Google hirdetései továbbra is relevánsak maradhatnak, azonban nem kerülnek ki olyan adatok a netezők eszközeiről, amelyek átadásától egyre inkább ódzkodnak a felhasználók.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

A privacy sandbox egy böngészőkbe beépített keretrendszer, amelyet bármely hirdetőcég használhat majd, így mások is követhetik a Google példáját a magánszférát meglehetősen tisztelő, ám mégis célzott hirdetések megjelenítésében.

Egyelőre nem világos, hogy a Chrome mellett melyik másik böngészők támogatják majd a megoldást, továbbá garantáltan lesznek viták az iparági szereplők között arról, hogy a Google találmánya ténylegesen milyen mértékben javítja a netezők magánszférájának védelmét. Nem érdemes elfelejteni, hogy a Google javarészt internetes hirdetések megjelenítéséből él, a privacy sandbox kifejlesztésére a reklámblokkolók és követésblokkolók használatának rohamos terjedése miatt szánta rá magát.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Fellázadtak a hírportálok a Google cenzúrája ellen

Svédország öt legnagyobb alternatív, ellenzéki hírportálja leállította oldalát, hogy így tiltakozzon a Google cenzúrája ellen és felszólította a kormányt, hogy védjék meg a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságát a digitális cenzúrától, miután

a Youtube törölte az egyik legnagyobb, 65 ezer követővel rendelkező ellenzéki médium fiókját és összes tartalmát.

A médiumok közös közleményükben kifejtik, a Google külön állami támogatásokban részesül a baloldali kormánytól és „szabotálni akarja az ellenzéki médiát”.

Az Exakt24, a Nyheter Idag, a Fria Tider, a Samhällsnytt és a Nya Tider alternatív, ellenzéki hírportálok is bezárták oldalukat kedden, címlapjukon közös közleményük olvasható. Ebben kifejtik, a népszerű, 65 ezer követővel rendelkező, ellenzéki SwebbTV bezárását különböző kormányzati intézkedések előzték meg.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.