Nagyot nőtt a terabájtos internetezők aránya

Az USA-ban egy év alatt megduplázódott az arányuk a vezetékes internetezők körében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 02. 13. 9:45
null
Laptop Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kevésbé szerencsés helyeken élő internetezők számára a mai napig technikailag lehetetlen, hogy tipikus használat mellett a havi adatforgalmuk átlépje az 1 terabájt (1000 GB) határt, azonban a gyors kábelnettel rendelkezők esetében ez nem akkora kihívás. A többségük csak azért nem bonyolít ekkora adatforgalmat, mert egyszerűen nem tesz olyasmit, amivel sikerülne elérnie ezt a szintet. Az OpenVault friss beszámolója szerint a koronavírus-járvány miatti otthoni dolgozás és szórakozás miatt megduplázódott a terabájtos határt átlépők aránya az Egyesült Államokban. A tavalyi utolsó negyedévben az amerikai internet-előfizetők 14,1 százaléka tartozott a terabájtos ügyfelek közé, míg egy évvel korábban, azaz a járvány nemzetközi kitörése előtt még csak 7 százalék volt az arányuk – olvasható az Origo cikkében.

A koronavírus-járvány miatti otthoni dolgozás és szórakozás miatt megduplázódott a terabájtos határt átlépők aránya az Egyesült Államokban. (Képünk illusztráció)
Fotó: PIXABAY

Kontextusként a tavalyi utolsó negyedévben 294 GB volt az előfizetők átlagolt adatforgalma, szemben az egy évvel korábbi 191 GB-tal. További érdekesség, hogy tavalyi utolsó negyedévben 2,2 százalék volt az „extrém” kategóriás előfizetők aránya, ők valamilyen módon képesek havi 2 terabájtnál is nagyobb adatforgalmat összehozni. A harmadik negyedévben még csak 1% tartozott ebbe a kategóriába, sajnos az éves összehasonlításhoz nem áll rendelkezésre adat.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.