Ételek, amelyek minden futót hozzásegíthetnek a teljesítménynöveléshez

Ha fejlődni akarunk, nem mindegy, mit teszünk a bevásárlókosárba. Íme néhány étel, amelyek egészségesek, és segítenek, hogy még többet hozzunk ki magunkból – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CsupaSport2022. 06. 08. 14:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mandula

A futóknak legalább heti 3-5 alkalommal kellene mandulát fogyasztaniuk. A diófélék, különösen a mandula tele van E-vitaminnal és remek antioxidáns. Csökkenti a koleszterinszintet és a szívbetegség, illetve a rák kialakulásának kockázatát. Ráadásul napi 5-6 szem mandula elfogyasztásával a nassolási vágy is csökken.

Tanács az étrendhez: 

salátákhoz vagy tésztaételekhez is hozzáadhatjuk a mandulát, de kombinálhatjuk a reggeli gabonafélékhez is gyümölccsel.

Tojás

Egy tojás a napi fehérjebevitel 10 százalékát fedezi. A tojás az anyatej után a legjobb minőségű ételünk. A tojásban lévő fehérje tartalmazza az összes olyan aminosavat, amely segít az izmok regenerálódásában. A tojás rengeteg K-vitamint is tartalmaz, a napi bevitel 30%-át. A K-vitamin elengedhetetlen az egészséges csontokhoz.

Tanács az étrendhez: 

akár főzve, akár rántottaként (kevés zsiradékon) is fogyasztható, de készíthetünk frittatát is belőle. Szendvicsek alapanyagaként is szolgálhat a főtt tojás, vagy húsokat is megtölthetünk vele.

Édesburgonya

Az édesburgonya Magyarországon is egyre elterjedtebb. Alacsony a glikémiás indexe, sok benne az A-vitamin és a béta-karotin, és tartalmaz két olyan ásványi anyagot, amelyek nagyon fontosak az egészséges izomzat kiépítéséhez, ez pedig a mangán és a réz.

Tanács az étrendhez: 

az édesburgonya főtt vagy sült formájában is nagyon egészséges. Alacsony zsírtartalmú sajtokkal is kombinálható.

Teljes kiőrlésű gabonák fehérjével

A bevásárlólistáról nem hiányozhatnak a teljes kiőrlésű gabonafélék sem. Olyanokat érdemes keresni a boltban, amelyek legalább 5 gramm rostot és 8 gramm fehérjét tartalmaznak.

Tanács az étrendhez: 

a gabonafélék kiválóak reggelire. A reggeli nagyon fontos, a nap legfontosabb étkezése, így nem mindegy, mit fogyasztunk napindítóként. A gabonákat fogyaszthatjuk joghurttal, gyümölccsel. A szervezetünk megfelelő mennyiségű szénhidráthoz és fehérjéhez is jut.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.