Tojás
Egy tojás a napi fehérjebevitel 10 százalékát fedezi. A tojás az anyatej után a legjobb minőségű ételünk. A tojásban lévő fehérje tartalmazza az összes olyan aminosavat, amely segít az izmok regenerálódásában. A tojás rengeteg K-vitamint is tartalmaz, a napi bevitel 30%-át. A K-vitamin elengedhetetlen az egészséges csontokhoz.
Tanács az étrendhez:
akár főzve, akár rántottaként (kevés zsiradékon) is fogyasztható, de készíthetünk frittatát is belőle. Szendvicsek alapanyagaként is szolgálhat a főtt tojás, vagy húsokat is megtölthetünk vele.
Édesburgonya
Az édesburgonya Magyarországon is egyre elterjedtebb. Alacsony a glikémiás indexe, sok benne az A-vitamin és a béta-karotin, és tartalmaz két olyan ásványi anyagot, amelyek nagyon fontosak az egészséges izomzat kiépítéséhez, ez pedig a mangán és a réz.
Tanács az étrendhez:
az édesburgonya főtt vagy sült formájában is nagyon egészséges. Alacsony zsírtartalmú sajtokkal is kombinálható.