Ezekkel az élelmiszerekkel szabadulhatunk meg karácsonyig a súlyfeleslegünktől

Úgy tűnik, mintha a téli csemegék összeesküdnének a diéta ellen, de van közöttük néhány olyan, amely igazán passzol ezzel az évszakkal, mégis segít abban, hogy az leadja a felszaladt kilókat az ünnepekig – írja a Diéta és Fitnesz magazin.

Forrás: dietaesfitnesz.hu2022. 12. 02. 18:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ÉTCSOKOLÁDÉ

Ez a finom nassolnivaló áldásos hatásokkal bír: koffein- és antioxidánstartalma kedvez a zsírégetésnek, napi egy vagy két kocka is elég ahhoz, hogy kielégítse édesség iránti sóvárgásunkat, mégis jó kiegészítője legyen a diétádnak.

ÉDESBURGONYA

Kiváló rostforrás, így serkenti az emésztést, mely segít elérni a fogyási célokat. Ezen felül olyan anyagokat tartalmaz, melyek segítenek szabályozni a vércukorszintet, így kevésbé fog cukros desszertekre vágyni.

FAHÉJ

Ezekben a hetekben gyakori szereplő a konyhában ez az illatos fűszer.

Használja a szokásosnál is bátrabban és gyakrabban, mert amellett, hogy finom és télies, fokozza az anyagcserét és jó hatással van a vércukorszintre is.

GRAPEFRUIT

Nagyszerű kelléke a fogyókúrának. Igazi vitaminbomba, szénhidráttartalma kisebb más gyümölcsleveknél, víztartalma és rengeteg rostja szuperhatékony az anyagcsere felpezsdítésében, falja az emberről a kilókat!

Ha kesernyés íze esetleg riasztó, akkor próbálja ki a piros belsejű fajtáját, melyet biztosan szeretni fog.

PULYKA

A sovány, fehér hús tökéletes diétás étel, különösen a bőr nélküli mellhús.

Remek fehérjeforrás, hasznos a zsírégetésben, fellendíti az anyagcserét, a téli évszakban pedig az egyik legalapvetőbb ételek egyike.

KÖRTE

Ez a finom gyümölcs igazán fontos kiegészítője a diétának, hiszen kalóriatartalma alacsony, ugyanakkor magas rosttartalmának köszönhetően serkenti az anyagcserét, és laktat. Magas a káliumtartalma is, mely méregtelenít, és segít megszabadulni a sejtek közt felgyülemlett folyadéktól.

A Diéta és Fitnesz magazin cikke A legjobb zsírgyilkosok, hogy karácsonyig ledobd a felesleget címen érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Diéta és Fitnesz/Mediaworks)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.