A világ legdrágább sült krumpliját aranyporral tálalják

Rekordot állított egy amerikai étterem a világ legdrágább sült krumplijával. Az alkotók szerint az étel megtervezése három hónapig tartott, mivel különböző országokból származó luxusalapanyagokat használtak fel az elkészítéséhez, amelyeknek végül tökéletes harmóniába kellett kerülniük – írja az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 07. 16. 15:51
null
Rekordot állított egy amerikai étterem Forrás: Serendipity3
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az USA Today megírta, hogy a Serendipity3 nevű étterem New Yorkban Guinness-rekordot állított a világ legdrágább krumplijának elkészítésével. Az étlapon „Creme de la Creme Pommes Frites„ névvel szereplő étel ára 200 dollár (körülbelül 61 ezer forint), amit Joe Calderone és Frederick Schoen-Kiewert séfek terveztek és alkottak meg.

Az étterem hivatalosan akkor állította fel a rekordot, amikor egyik vendége megvásárolta az ételt.

A beszámoló szerint a sültkrumpli megtervezése és elkészítése három hónapot vett igénybe, ami nem meglepő, hiszen nem csak a drága alapanyagok használatáról van szó, hanem fontos, hogy az ízek végül passzoljanak egymáshoz.

A fogáshoz Chipperbeck burgonyát használtak a séfek, amit Dom Perignon és J. LeBlanc francia pezsgő Ardenne ecetében blansíroztak, majd háromszor megfőzték Délnyugat-Franciaországból származó tiszta libazsírban. A megfőtt krumplikat utána Guerande szarvasgomba sóval ízesítették, amelyet kézzel szüretelnek Franciaország Guérande városában, azután szarvasgombaolajba sütötték ki azokat. Tetejükre vékonyra szeletelt pecorino tartufello sajt került, amit juhtejből készítenek Olaszországban, illetve nyári szarvasgomba. Végül a krumplit a 23 karátos aranyporral és Mornay mártással, kristálytányéron tálalják a megrendelőnek.

Rekordot állított egy amerikai étterem
Fotó: Serendipity3

Az étterem nem most állított fel először rekordot. Korábban összesen már 10 Guinness-világrekordot is jegyeztek. Többek között megalkották a legdrágább desszertet (25 ezer dollár), szendvicset (214 dollár) és turmixot (100 dollár) is.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Egy magyar bikavér került a világ legjobb 50 bora közé

Apa és fia némileg megilletődötten, valamennyire meghatottan, de főleg elképesztően büszkén állnak a borszakértőkből, újságírókból álló hallgatóság előtt, és megpróbálják visszaadni azt az érzést, ami múlt hét óta valószínűleg időről időre, óráról órára néha talán percről percre végigszalad rajtuk, mintegy érzelmi áramütésként. Lőrincz György, a St. Andrea ügyvezetője, főborásza mentegetőzik: megrendítő, nem találok szavakat, mondja.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.