Tornaszobával bővül a magyarpolányi óvoda

Tornaszobával bővül Magyarpolány német nemzetiségi óvodája, a tornatermet a tervek szerint jövő tavasszal vehetik birtokba a gyerekek. A kormány szándéka a kistelepülések kiemelt támogatása, egyik legfontosabb eleme az oktatási intézmények fejlesztése, bővítése – hangsúlyozta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Veszprém megyei településen.

Forrás: MTI2021. 02. 19. 17:02
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soltész Miklós elmondta, hogy a Magyar falu program keretében 65 millió forintot fordítanak a Magyarpolányi Német Nemzetiségi Óvoda és Mini Bölcsőde Tornaszobával bővítésére – írja az MTI.

Egy-egy ilyen beruházás jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy bővüljön és helyben maradjon a nemzetiségi közösség – emelte ki az államtitkár. A 130 négyzetméteres tornaszobával mintegy száz gyermek testmozgása valósulhat meg.

Fotó: Pexels

Soltész Miklós elmondta, az utóbbi években jelentősen növekedett a nemzetiségi oktatási intézmények száma Magyarországon, míg 2010-ben öt, addig jelenleg 66 ilyen profilú intézmény működik.

Kovács Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a település sokat tesz német gyökerei ápolása érdekében.

Ritter Imre német nemzetiségi országgyűlési képviselő a német nemzetiségi oktatás jelentőségét emelte ki a település megtartó ereje szempontjából. Grőber József, Magyarpolány független polgármestere elmondta, hogy az óvodás és az iskolás gyerekek is sportolhatnak majd a tornaszobában, valamint egyéb közösségi programok lebonyolítására is alkalmas lesz a terem – derül ki a közleményből.

Korábbi cikkünkben egy hasonló jó hírről számoltunk be. Végre indulhat az iskola régen várt felújítása Száron. A szári német nemzetiségi iskola ugyanis fenntartóváltás miatt elvesztette a felújítására kapott támogatást.

Egy másik cikkünkben arról írtunk, hogy szokatlan új tanítási módszert alkalmaznak: szabadulószoba a keszthelyi iskolában. A divatos játék mintájára a diákokat a tananyaggal kapcsolatos kérdésekre adott jó válaszok viszik előre.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.