időjárás 18°C Marcell 2022. augusztus 14.
logo

Előre a világkormányért! Éljen a Szép Új Világ! Éljen a Tripartit Bizottság (is)!

Fricz Tamás
2022.07.06. 13:12 2022.07.06. 13:27
Előre a világkormányért! Éljen a Szép Új Világ! Éljen a Tripartit Bizottság (is)!

Mondhatnám azt is, némi iróniával: föl, föl, ti urai a földnek! Föl, föl, ti éhes elitek!

Bocsánat a túlzott állelkesedésért, de kénytelen vagyok önöket, kedves Olvasók, arról tájékoztatni, hogy a legfontosabb globális háttérerők csoportjai, szervezetei sorra-rendre tartják magasztos röptű összejöveteleiket, ahol sorra-rendre megvitatják, hogy milyen jövőt is szánnak nekünk – az immáron egyre misztikusabbá váló – mert egyre többször elhangzó – 2030-as évig.

Érdemes erre felfigyelnünk, mert e globális, nemzetek feletti testületek ilyen szoros „munkarendben”, egymást váltva még talán sohasem tanácskoztak.

És a mondandójuk pedig kísértetiesen egy irányba mutat. Erre nem pusztán fontos felfigyelnünk, hanem egyenesen muszáj ezzel szembenéznünk, ha a következő évek lehetséges történéseit meg akarjuk érteni, fel akarjuk fogni, s ne adj’ isten még tenni is akarnánk valamit ezek ellen – a saját életünk védelme érdekében.

Tehát a lényeg: a napokban összeült a Tripartit Bizottság is, amely szintén a globális uralmi körök egyike.

Röviden emlékeztetnék arra, hogy mely globális szervezetek azok, amelyekről egyfelől tudunk, másfelől meghatározó súlyuk van, harmadfelől pedig egységesen a világkormányzás létrejöttén bábáskodnak.

1920-ban alakult a Londoni Királyi Külügyi Intézet, másik nevén a Chatham House, melynek 75. születésnapi ünnepségén még a királynő is megjelent. Testvérintézménye az 1921-ben alakult New York-i Külkapcsolatok Tanácsa, amely kiadja a Foreign Affairs nevű, óriási befolyású folyóiratot. 1945-ben jött létre az ENSZ, ennek szakosított szervezeteként a WHO 1948-ban. 1954-ben szervezték meg az első Bilderberg-találkozót a hollandiai Bilderberg Hotelben (innen a név), 1971-ben alakította meg a Henry Kissinger-tanítvány, a német Klaus Schwab a Világgazdasági Fórumot. Említésre méltó még az 1973-ban alakult Tripartit Bizottság, amelyben meghatározó szerepet játszott David Rockefeller mellett Zbigniew Brzezinski volt nemzetbiztonsági főtanácsadó. 2007-ben pedig Soros György létrehozta a Külkapcsolatok Európai Tanácsát, amely a Council of Foreign Relations európai leányvállalataként működik, de jómagam leginkább az Európai Unió egyfajta deep state-jének, mélyállamának tekintem, ahol volt és jelenlegi uniós vezetők, a brüsszeli elit régi és mai tagjai vannak jelen, köztük egyébként többek között Bajnai Gordonnal.

Nos, az elmúlt hetekben e szervezetek egymás után tartották az összejöveteleiket, ezekről korábban igyekeztem is beszámolni. Klaus Schwab, a WEF elnöke a szokásához híven nagy ívűen beszélt a világkormányzás lehetőségeiről, az ötödik ipari forradalomról, a WHO-ban majdnem elfogadtak egy olyan egyezséget a Biden-kormány kezdeményezésére, amely Tedrosz Gebrejeszusznak, a WHO elnökének szinte teljhatalmat adott volna pandémiaügyekben a 194 nemzetállam felett, nemrégiben pedig a Bilderberg-csoport tartotta meg évi rendes titkos ülését, szokásosan a nyilvánosság teljes kizárásával, ezért az itt elhangzottakról nem tudunk számot adni.

Ami viszont új, az az, hogy a Tripartit Bizottság is beállt a sorba, és a napokban ugyancsak gyűlést tartott. A Bilderberg-csoporttól eltérően ők nem titkos tanácskozást tartottak, többféle dokumentum született az elérendő célokról, amelyek részleteibe itt nem mennék bele, egyetlen „újításukat” emelném ki.

Ez pedig nem más, mint a „technodemokrácia” fogalmának bevezetése.

A javaslat lényege így hangzik magyarul: „Háromoldalú ajánlás – hozzunk létre egy »technodemokráciákból« álló szövetséget. A háromoldalú országoknak (a három oldal Amerikát, Ázsiát és Európát jelenti – F. T.) hiányzik egy fórum a digitális kérdések tudományos és műszaki, gazdasági és kereskedelmi, valamint biztonsági, katonai és bűnüldözési kérdéseket átfogó együttműködéséhez. A hasonlóan gondolkodó demokráciáknak és technológiai vezetőknek szövetséget kellene létrehozniuk ennek a hiányosságnak a pótlására. Egy ilyen szövetség segíthetne egy olyan digitális rend kialakításában, amely megőrzi és előmozdítja a nyitott társadalmakat, küzd a feltörekvő digitális technológiák illiberális felhasználása ellen, és maximalizálja az innovációk gazdasági potenciálját. A szövetség kicsiben és informálisan indulhatna, mint a globális pénzügyi válság nyomán létrehozott Pénzügyi Stabilitási Tanács (FSB), majd idővel tovább fejlődhetne.”

Mit jelentenek ezek a ködös megfogalmazások?

Mit jelent a „technodemokrácia?”

A XX. században megtanultuk a „szocialista demokrácia” fogalmát. Tudtuk, mit jelent: szocialista diktatúrát.

Borítókép: Svájci rendőr a magas rangú európai és észak-amerikai politikusokat és gazdasági vezetőket tömörítő zárt körű társulás, a Bilderberg-csoport ez évi tanácskozásának helyszínén, a montreux-i Fairmont Le Montreux Palace szállodánál 2019. június 1-jén, a találkozó harmadik napján (Fotó: MTI/EPA/Jean-Christophe Bott)

Világfaluvég

Az Oroszországgal szemben az ukrán háború miatt bevezetett nemzetközi kereskedelmi szankciók azt is jelentik, hogy végéhez közeledik egy korszak.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.