Előre a világkormányért! Éljen a Szép Új Világ! Éljen a Tripartit Bizottság (is)!

Mondhatnám azt is, némi iróniával: föl, föl, ti urai a földnek! Föl, föl, ti éhes elitek!

2022. 07. 06. 13:12
null
Montreux, 2019. június 1. Svájci rendõr a magas rangú európai és észak-amerikai politikusokat és gazdasági vezetõket tömörítõ zártkörû társulás, a Bilderberg-csoport ez évi tanácskozásának helyszínén, a montreux-i Fairmont Le Montreux Palace szállodánál 2019. június 1-jén, a találkozó harmadik napján. MTI/EPA/Jean-Christophe Bott Fotó: Jean-Christophe Bott
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mondhatnám azt is, némi iróniával: föl, föl, ti urai a földnek! Föl, föl, ti éhes elitek!

Bocsánat a túlzott állelkesedésért, de kénytelen vagyok önöket, kedves Olvasók, arról tájékoztatni, hogy a legfontosabb globális háttérerők csoportjai, szervezetei sorra-rendre tartják magasztos röptű összejöveteleiket, ahol sorra-rendre megvitatják, hogy milyen jövőt is szánnak nekünk – az immáron egyre misztikusabbá váló – mert egyre többször elhangzó – 2030-as évig.

Érdemes erre felfigyelnünk, mert e globális, nemzetek feletti testületek ilyen szoros „munkarendben”, egymást váltva még talán sohasem tanácskoztak.

És a mondandójuk pedig kísértetiesen egy irányba mutat. Erre nem pusztán fontos felfigyelnünk, hanem egyenesen muszáj ezzel szembenéznünk, ha a következő évek lehetséges történéseit meg akarjuk érteni, fel akarjuk fogni, s ne adj’ isten még tenni is akarnánk valamit ezek ellen – a saját életünk védelme érdekében.

Tehát a lényeg: a napokban összeült a Tripartit Bizottság is, amely szintén a globális uralmi körök egyike.

Röviden emlékeztetnék arra, hogy mely globális szervezetek azok, amelyekről egyfelől tudunk, másfelől meghatározó súlyuk van, harmadfelől pedig egységesen a világkormányzás létrejöttén bábáskodnak.

1920-ban alakult a Londoni Királyi Külügyi Intézet, másik nevén a Chatham House, melynek 75. születésnapi ünnepségén még a királynő is megjelent. Testvérintézménye az 1921-ben alakult New York-i Külkapcsolatok Tanácsa, amely kiadja a Foreign Affairs nevű, óriási befolyású folyóiratot. 1945-ben jött létre az ENSZ, ennek szakosított szervezeteként a WHO 1948-ban. 1954-ben szervezték meg az első Bilderberg-találkozót a hollandiai Bilderberg Hotelben (innen a név), 1971-ben alakította meg a Henry Kissinger-tanítvány, a német Klaus Schwab a Világgazdasági Fórumot. Említésre méltó még az 1973-ban alakult Tripartit Bizottság, amelyben meghatározó szerepet játszott David Rockefeller mellett Zbigniew Brzezinski volt nemzetbiztonsági főtanácsadó. 2007-ben pedig Soros György létrehozta a Külkapcsolatok Európai Tanácsát, amely a Council of Foreign Relations európai leányvállalataként működik, de jómagam leginkább az Európai Unió egyfajta deep state-jének, mélyállamának tekintem, ahol volt és jelenlegi uniós vezetők, a brüsszeli elit régi és mai tagjai vannak jelen, köztük egyébként többek között Bajnai Gordonnal.

Nos, az elmúlt hetekben e szervezetek egymás után tartották az összejöveteleiket, ezekről korábban igyekeztem is beszámolni. Klaus Schwab, a WEF elnöke a szokásához híven nagy ívűen beszélt a világkormányzás lehetőségeiről, az ötödik ipari forradalomról, a WHO-ban majdnem elfogadtak egy olyan egyezséget a Biden-kormány kezdeményezésére, amely Tedrosz Gebrejeszusznak, a WHO elnökének szinte teljhatalmat adott volna pandémiaügyekben a 194 nemzetállam felett, nemrégiben pedig a Bilderberg-csoport tartotta meg évi rendes titkos ülését, szokásosan a nyilvánosság teljes kizárásával, ezért az itt elhangzottakról nem tudunk számot adni.

Ami viszont új, az az, hogy a Tripartit Bizottság is beállt a sorba, és a napokban ugyancsak gyűlést tartott. A Bilderberg-csoporttól eltérően ők nem titkos tanácskozást tartottak, többféle dokumentum született az elérendő célokról, amelyek részleteibe itt nem mennék bele, egyetlen „újításukat” emelném ki.

Ez pedig nem más, mint a „technodemokrácia” fogalmának bevezetése.

A javaslat lényege így hangzik magyarul: „Háromoldalú ajánlás – hozzunk létre egy »technodemokráciákból« álló szövetséget. A háromoldalú országoknak (a három oldal Amerikát, Ázsiát és Európát jelenti – F. T.) hiányzik egy fórum a digitális kérdések tudományos és műszaki, gazdasági és kereskedelmi, valamint biztonsági, katonai és bűnüldözési kérdéseket átfogó együttműködéséhez. A hasonlóan gondolkodó demokráciáknak és technológiai vezetőknek szövetséget kellene létrehozniuk ennek a hiányosságnak a pótlására. Egy ilyen szövetség segíthetne egy olyan digitális rend kialakításában, amely megőrzi és előmozdítja a nyitott társadalmakat, küzd a feltörekvő digitális technológiák illiberális felhasználása ellen, és maximalizálja az innovációk gazdasági potenciálját. A szövetség kicsiben és informálisan indulhatna, mint a globális pénzügyi válság nyomán létrehozott Pénzügyi Stabilitási Tanács (FSB), majd idővel tovább fejlődhetne.”

Mit jelentenek ezek a ködös megfogalmazások?

Mit jelent a „technodemokrácia?”

A XX. században megtanultuk a „szocialista demokrácia” fogalmát. Tudtuk, mit jelent: szocialista diktatúrát.

Borítókép: Svájci rendőr a magas rangú európai és észak-amerikai politikusokat és gazdasági vezetőket tömörítő zárt körű társulás, a Bilderberg-csoport ez évi tanácskozásának helyszínén, a montreux-i Fairmont Le Montreux Palace szállodánál 2019. június 1-jén, a találkozó harmadik napján (Fotó: MTI/EPA/Jean-Christophe Bott)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.