Elit klubba került a 4iG és a Konzum

Magyar Nemzet
2019. 02. 22. 16:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 18-tól a Konzum Nyrt. részvényei a globálisan mértékadó, FTSE Global Equity Index három európai feltörekvő indexének részévé válnak a világ egyik legnagyobb analitikai adatszolgáltatója, az FTSE Russell féléves felülvizsgálatának eredményeként – közölte tegnap a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. A részvények az FTSE Small Cap, a FTSE All Cap és az FTSE Total Cap indexekben jelennek meg.

Az FTSE Russell a London Stock Exchange Group leányvállalata, az általuk kezelt indexeket a globális intézményi befektetők is irányadónak tekintik. – A döntéssel a prémium kategóriás tőzsdei társaság a világ egyik elit klubjába lép, ami további nemzetközi figyelmet irányíthat a Konzum és az Opus Global tervezett fúziójára, amelyet legkésőbb március 31-ig lezárnak. Ezenkívül várható, hogy a kedvező minősítés új lendületű keresletet biztosít majd a vállalat részvényei iránt, amellyel tovább nőhet a Konzum piaci kapitalizációja, illetve részvényeinek forgalma – jegyezte meg a Konzum, amelynek részvényei 2017 szeptembere óta szerepelnek a BUX- és a BUMIX-kosárban, 2018 márciusa óta pedig a bécsi börze CECE indexének is tagjai.

Tegnap a Konzum–Opus-csoport többségi tulajdonában lévő 4iG informatikai vállalat is azt közölte, hogy bekerültek a a világ egyik legismertebb részvényindexébe (FTSE Global Equity Index – Emerging Europe), amellyel megnőtt az esélye annak, hogy nemzetközi befektetők is vásárolják a részvényeiket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.