Kiemelkedő a Konzum-Opus eredménye

2019. 03. 09. 18:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Habár részletes eredménybeszámolói­kat majd áprilisban teszik közzé a társaságok, az előzetes számok alapján elmondható, hogy eddigi legjobb évét zárta a Konzum-Opus-csoport. A fúzió előtt álló két cég együttes eredménye az előzetes számítások szerint elérte a 27 milliárd forintot – közölte a Magyar Nemzettel a Konzum Nyrt. vezérigazgató-helyettese annak kapcsán, hogy csütörtökön közzétették a tőzsdei vállalatok igazgatóságai által közösen elfogadott Közös átalakulási (egyesülési) tervet.

Fekete Péter hangsúlyozta, hogy az egyesülés célja olyan nagyvállalat létrehozása, amely vonzó célpontot jelenthet a nemzetközi intézményi befektetőknek. További cél, hogy a fúziót követően a vállalat pénzügyi, tőkepiaci méretének köszönhetően részvényei nagyobb súllyal szerepeljenek a hazai és nemzetközi indexekben. Fekete Péter szerint a befektetők a jövőben inkább kevesebb, de nagyobb értékű akvizíció­ra számíthatnak. – Ezek kimenetelétől függően az egyesülést követően is fenntartható, illetve akár tovább növelhető lehet a Konzum-Opus-csoport tavalyi eredménye – jegyezte meg.

Kitért rá, a Konzum- és Opus-részvények 2:1-es cserearányának megállapításakor jogi keretek között a befektetők érdekeit nézve jártak el, ehhez a 2018. december 31-i fordulónapra számított IFRS szerinti konszolidált saját tőkét vették alapul, amely a Konzumnál meghaladta a 73,8 milliárd, az Opus Globalnál a 280,4 milliárd forintot. Így az egy részvényre jutó konszolidált saját tőke vagy nettó eszközérték a Konzum esetében 223 forint, míg az Opusnál 522 forint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.