Walesnek szállít FLIRT-öt a Stadler

Magyar Nemzet
2019. 03. 19. 14:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szállítási szerződést írtak a svájci Stadlerrel Nagy-Britanniában. A tender meglehetősen összetett volt: a Wales területén üzemelő Wales & Borders, illetve a South Wales Metro vonalakra vásárolnak harminchat CityLink tram-train szerelvényt, illetve harmincöt FLIRT motorkocsit, melyek közül tizenegy tisztán dízelüzemű, míg a maradék huszonnégy egység kissé szokatlan módon „kétéltű hibrid” – dízel, felsővezetékes és akkumulátoros üzemre egyaránt képes – lesz majd. A brit piac jelentős mennyiségű új járművet vett fel a kilencvenes években lezajlott magánosítás óta. A franchise-rendszer olyan mértékű járműbeszerzési hullámot kényszerített ki, amit az állam önmaga nem lett volna képes finanszírozni.

A Stadler népszerűsége rohamosan növekszik az Egyesült Királyságban, a gyártó cég összesen hét szerződést nyert el vasúti járművek szállítására. Ettől az évtől kezdve ötvennyolc FLIRT motorvonat közlekedik az ország vasúti hálózatán és tizenhét metrószerelvény Glasgow-ban. Szakértők szerint a metrópiac valamilyen formában mindig speciális, helyi igények kielégítését jelenti, de ez általában hatalmas volumenű, többszázas darabszámú rendelésekkel társul.

Az első Stadler-járművek 2013-ban érkeztek: tizenkét Vario Track villamos, amelyeket most a Croydon Tramlink hálózaton használnak. 2017-ben szállítottak Sheffield számára hét CitiLINK vonatot és Stadler mozdonyokat, Class 68 és 88 jelzéssel, utóbbiak ma már hozzátartoznak az Egyesült Királyság tájképéhez. Egy tender elnyerése után 2020-tól ötvenkét vonat jár majd Liverpool elővárosában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.