Belehúztak az év elején a csempészek

Magyar Nemzet
2019. 04. 24. 7:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is bőven adnak munkát a cigarettacsempészek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) embereinek. A hatóság legfrissebb kimutatása szerint a pénzügyőrök és a pénzügyi nyomozók az év első három hónapjában félmilliárd forint értékű dohányárut vontak ki a feketepiacról.

A nagyobb tételt most is a cigaretta adta: a NAV munkatársai január eleje és március vége között tízmillió szál illegális füstölnivalóra bukkantak, ami együttesen 480 millió forintot kóstálhatott. Finomra vágott és egyéb fogyasztási dohányból is jócskán fennakadt a hatósági hálón, a lefoglalt 1165 kilogramm megközelítőleg ötvenmillió forintot ért.

A NAV beszámolóiból egyebek mellett az is kiderül: némelyek nem töltenek különösebben sok időt azzal, hogy kigondolják, miképpen hozzák be az országba az illegális dohányárut.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a hatóság munkatársai április elején, az ukrán határszakaszon többször is találkoztak egy réginek nevezhető csempésztrükkel, ami nem más, mint a járművek átalakítása.

A pénzügyőrök az első ülésekben, az ülések előtti taposólemezek alatt, a kárpit mögött, valamint mikrobuszoknál a padlóban kialakított rejtekhelyeken akadtak jogsértő portékára – egy hét alatt 1900 doboz, vagyis 2,5 millió forintot érő adózatlan cigaretta került így elő.

A lebukásnak ezúttal is megvoltak a maga következményei: az adóhatóság munkatársai a sofőrök ellen költségvetési csalás miatt feljelentést tettek, a füstölnivalót és a járműveket pedig lefoglalták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.