Informatikai óriáscéget épít Jászai Gellért

Magyar Nemzet
2019. 04. 09. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Saját kezdeményezésére távozik a fúzió alatt álló tőzsdei cégek éléről Jászai Gellért, a Konzum Befektetési Nyrt. elnök-vezérigazgatója és az Opus Globál Nyrt. igazgatósági tagja; a szakember a jövőben a 4iG Nyrt. informatikai vállalat elnök-vezérigazgatói feladataira koncentrál – jelentették be tegnap a tőzsdei vállalatok a BÉT-en. Jászai Gellért a társaságok április 26-i éves rendes közgyűlését követően leköszön mindkét tőzsdei vállalat élén betöltött tisztségéről és azok operatív irányításáról.

Az egyesülés előtt álló holdingvállalatok növekedési stratégiájáért felelős szakembere ezt követően részvényesként továbbra is érdekelt az Opus Global sikeres működésében, emellett továbbra is számos vezető tisztséget tölt be a Mészáros-csoport érdekeltségébe tartozó tőzsdei és tőzsdén kívüli vállalatokban is.

Jászai azonban április 30. után már a 4iG Nyrt.-nél megkezdett építkezésre, az informatikai nagyvállalat dinamizálására, illetve a társaság operatív vezetésére, stratégiai építkezésére és piaci pozíciói­nak erősítésére kíván több időt fordítani – áll a közlésben. A szakember tehát továbbra is ellátja tisztségeit a Mészáros-csoport cégeinél.

Hétfőn a vállalatok megtartották korábban meghirdetett rendkívüli közgyűlésüket, ahol a részvényesek egyhangúlag szavaztak az Opus és a Konzum közös átalakulási tervéről. A társaságok egyesülésével a magyar tőzsde ötödik legnagyobb vállalata jön létre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.