A hetekben kezdődik az utasbiztosítási szezon

A tengerparti nyaralások a szerződések 25 százalékát, míg a síelések a 12 százalékát adták. A célpontok háromnegyedét hat ország adta tavaly.

Magyar Nemzet
2019. 05. 28. 14:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három nyári hónapban kötik meg az ügyfelek az utasbiztosítások több mint negyven százalékát, a tavaly közvetített utasbiztosításoknál a megjelölt utazási célok közül a leggyakoribb (38 százalék) a városlátogatás volt – közölte a Netrisk.hu. biztosításközvetítő a távirati irodával.

A tengerparti nyaralások a szerződések 25 százalékát, míg a síelések a 12 százalékát adták.

A célpontok háromnegyedét hat ország adta tavaly, a kiutazók harminc százaléka Ausztriába tartott, Horvátországba a turisták 24 százaléka ment kikapcsolódni. Görögországba hét százalék biztosította magát, amelyet Anglia, Franciaország és Csehország követett öt-öt százalékkal. Az utazók 42 százaléka gépkocsival jutott el a kiválasztott úti céljához, a repülőgépes utak aránya már 37 százalékot tett ki.

A modernizált Keleti pályaudvarra vár még fejlesztés
Fotó: Éberling András

Noha a vasutat igénybe vevők utasbiztosítási szokásairól nem áll rendelkezésre adat, a terveknek megfelelően tegnap újranyitott Keleti pályaudvarról induló szerelvényekkel is érdemes lehet akár külföldre utazni. A kéthetes felújításhoz hasonlóra közel negyven éve nem volt példa, az elvégzett modernizáció segíti a menetrend betartását, csökkenti az üzemzavarok valószínűségét.

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a köztelevízióban arról is beszélt, hogy tervek szerint hamarosan 1-1,5 milliárd forintnyi uniós forrás felhasználásával egy új pénztárat és modern utasvárót magában foglaló utascentrumot alakítanak ki. Az évente 12 millió utast fogadó pályaudvart teljesen akadálymentesítenék is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.