Szijjártó Péter átadta az orosházi Guardian új gyártósorát

A külgazdasági és külügyminiszter a 4,1 milliárd forintba került beruházás átadása előtt elmondta, hogy az Egyesült Államok immár a második legnagyobb befektető Magyarországon.

Forrás: MTI2019. 05. 07. 14:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter a 4,1 milliárd forintba kerülő beruházás átadása előtt elmondta, hogy az Egyesült Államok a második legnagyobb befektető Magyarországon és a második legfontosabb kereskedelmi partnere Magyarországnak az Európai Unión kívül. Az amerikai vállalatok a magyarországi külföldi befektetések 15 százalékát képviselik. Ezerhétszáz amerikai vállalat 105 ezer magyar ember megélhetését biztosítja – tette hozzá.

Szijjártó Péter bejelentette, hogy a kormány a múlt héten döntött arról, hogy a lehető leggyorsabban felújítják az Orosháza és Szentes közötti utat. A következő esztendő végére – a most készülő M44-es gyorsforgalmi úttal együtt – nagyságrenddel javul a térség közlekedési infrastruktúrája, további befektetéseket segítve – tette hozzá.

Guus Boekhoudt, a Guardian Glass alelnöke és a Guardian Europe ügyvezető igazgatója azzal indokolta a beruházást, hogy egyes országok szabályozásai a külső nyílászárók és beltéri üvegek esetében is megkövetelik a biztonságos üvegek használatát, amire a laminált üveg a leghatékonyabb megoldás. Az ipari és lakossági épületek esetében egyaránt nő az igény a zajcsökkentésre, ami miatt megnövekedett a hangszigetelő laminált üvegek iránti kereslet – mondta. A lakóépületeket egyre inkább tripla üvegezéssel építik majd, ami azt eredményezi, hogy még nagyobb lesz a kereslet az ilyen típusú üvegek iránt – tette hozzá Guus Boekhoudt.

A 330 főt foglalkoztató orosházi gyárban átadott gyártósor havonta 150 kamionnyi terméket állít elő, amelyek 80 százaléka a külpiacokon fog gazdára találni. Az orosházi gyár árbevétele 2017-ben elérte a 25 milliárd forintot, és 2018-ban még tovább növekedett, de a pontos számot még nem tudják, mert a végső mérleget még nem fogadták el – közölték. A Guardian Glass 11 európai országban működtet síküveggyárat, többek között Lengyelországban, Németországban és Oroszországban. A cég a Guardian Industries legjelentősebb vállalata, a világ legnagyobb sík-, bevonatos- és megmunkált- üvegtermék-előállítója. A Guardian-vállalatok 18 ezer embert foglalkoztatnak. A Guardian a Koch Industries Inc 100 százalékos leányvállalata.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.