Sokan töltik pihenéssel a mindenszentek hétvégéjét

Főleg a fürdővárosokban, illetve országszerte a történelmi látnivalók, várak, nemzeti parkok, borturisztikai területek, hegyvidéki kirándulóhelyek környékén fogytak gyorsan a még elérhető szabad szobák.

2019. 10. 31. 11:28
null
A soron következő napokban is rekordszinten várják a Szép-kártyás kifizetéseket Fotó: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Percenként érkeztek foglalások tegnap délután a legnagyobb szállásközvetítő portál, a Szállás.hu az elkövetkező hosszú hétvégére szóló utazási ajánlataira. Leginkább a vidéki fürdővárosokban, illetve országszerte a történelmi látnivalók, várak, nemzeti parkok, borturisztikai területek, hegyvidéki kirándulóhelyek környékén fogytak gyorsan a még elérhető szabad szobák.

Az átlagos őszi napokhoz képest mindenszentek hétvégéjén több mint a duplájára emelkedik a vidéki hotelek látogatottsága; az előfoglalások alapján úgy tűnik, sok ezer magyar döntött úgy, hogy az emlékezés napjaiban szállodai pihenéssel köti össze a családi együttlétet.

A rövid szabadságot beiktatók közül a legtöbben pénteken érkeznek a szállodákba, és jellemzően kétéjszakás, három napra szóló csomagokat választottak, amelyet általában a minden évszakban, illetve a hosszú hétvégéken legkeresettebb fürdő-, és wellness-szolgáltatásokkal egészítenek ki.

A fogyasztási szokásokból úgy tűnik, hogy a szállodázók közül sokan már a holnaputáni mindenszentek ünnepe előtt meglátogatják a temetőket, a sírkertek látogatottsága ugyanis egész héten élénk, de a legnagyobb tumultus a tapasztalatok szerint így is a hét utolsó napjaiban várható ezek környékén, amire a szabadidős utazóknak is érdemes figyelniük.

Mivel a mostani hosszú hétvégét a vasárnapig tartó iskolai őszi szünet előzi meg, eleve élénkebb a belföldi szálláshelyek látogatottsága, amelyek a családokat sütőtökfaragással, animációval, kézműves- és tematikus programokkal, zajos, jelmezes halloweeni felvonulással csábítják.

A soron következő napokban is rekordszinten várják a Szép-kártyás kifizetéseket
Fotó: MTI/Varga György

A Szállás.hu-n az átlagos foglalási érték ezekben a napokban 58 ezer forintra tehető, ami azt jelenti, hogy ezúttal 25 százalékkal többet költenek el a vendégek a szálláshelyeken, mint egy átlagos novemberi hétvégén.

November kezdetére Eger, Hajdúszoboszló, Gyula és Hévíz, illetve Budapest előfoglalásai mutatnak jelentős várható forgalmat a portálon, de Szeged, Pécs, Miskolctapolca, Zalakaros és Egerszalók is népszerű.

Az is várható, hogy a Szép-kártyán lévő feltöltések is jelentősen hozzájárulnak a forgalomhoz, hiszen a béren kívüli juttatási elem egész évben jelentős fizetőeszközként szerepelt a belföldi turistaforgalomban. Az internetes foglalások során idén minden tizedik vendég a plasztikkal fizet, alkalmanként átlagosan 104 ezer forintot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.