Végéhez közelít a T-Systems felvásárlása

Magyar Nemzet
2019. 10. 18. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cáfolta Jászai Gellért azokat a piaci pletykákat, amely szerint megrekedtek volna a tárgyalások a T-Systems felvásárlásáról. A 4iG elnök-vezérigazgatója az Infotér informatikai konferencián hangsúlyozta, hogy a tranz­akció előkészítése az előzetes bejelentéseknek megfelelő ütemezés szerint halad. Mint mondta, már lezárult az átvilágítás első szakasza, reményei szerint pedig a tárgyalások záró szakasza november közepén következhet.

A tranzakció pénzügyi hátteréről ismertetett elképzelései szerint harmincmilliárdra tervezett vállalati kötvénykibocsátás, illetve alaptőke-emelés biztosíthat fedezetet a T-Systems felvásárlására. Ennek részleteiről azonban kizárólag a vállalat hitelminősítését követően tehet majd bejelentést a 4iG.

Terveik szerint nem csupán erre a tranzakcióra, hanem további cégvásárlásokra is fordítanak majd a tőkéből, hazai célpontok mellett nemzetközi vállalatokra is fókuszálnának.

Jászai Gellért ismét megerősítette korábbi bejelentését, amely szerint a 4iG infokommunikációs nagyvállalatként rövid időn belül a kelet-közép-európai térségben is szeretné megvetni a lábát. Felidézte, hogy társaság menedzsmentje a napokban tért haza Kínából, a 4iG ugyanis a következő években szeretne a világpiacok felé is nyitni. Fontos céljuk ugyanis, hogy a cég aktívan növekedjen a K+F szektorban, és a nemzetközi informatikai vállalatokkal együttműködve a legújabb technológiákat alkalmazzák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.