Jelentős összeget fordítanak az ellenzéki kerületek az alpolgármesterek fizetésére

Az ellenzéki vezetésű kerületek átlagosan 2,7 millió forintot fordítanak az alpolgármesterek díjazására, míg ugyanez a szám a kormánypárti kerületek esetében 2 millió.

Forrás: oeconomus.hu2019. 11. 26. 10:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző önkormányzati ciklus során a fővárosi kerületekben mindösszesen 57 főállású és társadalmi megbízatású alpolgármester kapott feladatot. Az októberi választás követően az újonnan megalakult testületekben ez a szám 71-re emelkedett úgy, hogy a kormánypártok által vezetett testületekben a rendelkezésre álló információk szerint 1-gyel, míg az ellenzéki testületekben 14-gyel nőtt ez a szám (a 20. kerületben, melyet független polgármester vezet, csökkent az alpolgármesterek száma).

Az ellenzéki vezetésű kerületekben átlagosan 3-4 alpolgármester kapott munkát (3,57 db), míg a kormánypártiaknál 2-3 tisztviselővel számolhatunk (2,37 db).

A költségeket tekintve, figyelembe véve, hogy három kerület esetében még nem elérhetőek ezek az adatok, 48 340 410 Ft-ot keresnek az alpolgármesterek összesen, ami mellé 6 877 646 Ft-nyi költségtérítés jár.

Ha mindezt a politikai hovatartozás szerint bontjuk meg, akkor az ellenzéki vezetésű kerületek átlagosan 2,7 millió forintot fordítanak az alpolgármesterek díjazására, míg ugyanez a szám a kormánypárti kerületek esetében 2 millió. Mindezek alapján az ellenzéki kerületek 30%-kal több forrást fordítanak az alpolgármesterek fizetésére, mint a kormánypártiak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.