Jászai Gellért: Üzleti megfontolásból léptek vissza a T-Systems felvásárlásától

A 4iG elnök-vezérigazgatója cáfolta a piaci pletykákat és kifejtette, a visszalépésük mögött inkább olyan dilemmák állnak, mint például az osztalékfizetési politika.

Forrás: MTI2019. 12. 11. 11:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Racionális és kizárólag üzleti megfontoláson alapuló döntést hoztak azzal, hogy a 4iG nem vásárolja meg a T-Systemst – nyilatkozta Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója a Portfolio gazdasági portálnak szerdán, és cáfolta az ezzel kapcsolatos piaci pletykákat.

Az interjúban kifejtette, a visszalépésük mögött inkább olyan dilemmák állnak, mint például az osztalékfizetési politika. Egy ilyen volumenű tranzakcióval járó hitelfelvétel ugyanis hosszú évekre korlátozta volna a 4iG lehetőségeit, márpedig a cég vezetése már az idei csúcsév után is osztalékot akar fizetni.

Hangsúlyozta, a 4iG főrészvényesei egyetértésben működnek, konszenzus volt ebben a kérdésben is. A nagytulajdonosok egyetlen részvényt sem adtak el az elmúlt időszakban és a jövőben sem tervezik csökkenteni részesedésüket. A 4iG pedig továbbra is nagyon komoly növekedési potenciállal és jövőképpel rendelkezik – mondta Jászai Gellért.

Az interjúban szólt arról is, hogy a 4iG a Növekedési Kötvényprogramból származó forrásokat a T-Systems-akvizícióra fordította volna, a hitelminősítésük erre szólt, így a kötvénykibocsátáshoz újra kell indítani a szükséges lépéseket.

Jászai Gellért elmondta, a stratégiájukon nem változtattak. A 4iG organikus szinten is látványos fejlődésen ment keresztül az elmúlt egy évben. Az, hogy az időközben létszámban 550 fölé növekedett szervezetüket akár akvizíciókkal, vagy más stratégiai együttműködésekkel bővítsék, továbbra is fontos cél.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a 4iG minden évben huszonötszörös eredményt ér el az előző évhez képest. De jövő év végére a T-Systems felvásárlása nélkül is reális célnak tekinti az elnök-vezérigazgató, hogy gazdasági eredményei alapján a 4iG a piacvezető cégek közé érjen – mondta Jászai Gellért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.