időjárás 25°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Hatalmas balesetet szenvedett a magyar csapat a német autópályán + videó

Vasárnapig lehet jelentkezni a nagy diák pénzügyes tesztre

Forrás: MTI
2020.02.11. 15:51

Február 16-ig tehetik próbára pénzügyi tudásukat a 14-24 éves fiatalok a nagy diák pénzügyes teszten – mondta Balogh László, a program megvalósulását támogató Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán. Hozzátette: jelentkezni és a tesztet kitölteni online lehet.

Elmondta: a teszt több témát, befektetési, biztosítási és banki kérdéseket is érint. A legjobb néhány száz versenyző március 6-án egy döntőn vesz részt, majd a legjobban szereplő 12 fiatal nézők előtt vív meg a győzelemért.

A legsikeresebbek tabletet és okostelefont nyernek, továbbá a legtöbb versenyzőt delegált iskolát egy 300 ezer forint értékű, számítógépes támogatással díjazzák – fűzte hozzá.

A vetélkedőt a PM mellett a Diákhitel Központ, a Magyar Biztosítók Szövetsége, a Pénziránytű Alapítvány és idéntől a Magyar Hitel Központ Pénzügyi Szolgáltató Zrt. is támogatja.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.