A koronavírus ellenére rengeteg állást hirdetnek

A járvány kitörése óta a jogi pozíciókra 36 százalékkal, mezőgazdasági munkakörökbe közel kétszeresére nőtt a kereslet.

Magyar Nemzet
2020. 03. 24. 18:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Habár minden hazai vállalkozás működését érintette valamilyen mértékben a koronavírus-járvány, a cégek 90 százaléka továbbra is új kollégát szeretne felvenni 2020-ban – derül ki a Profession.hu villámfelméréséből. A vállalatok ugyanakkor kivárnak, a veszélyhelyzet idejére a megkérdezettek 42 százaléka felfüggesztette az új munkaerő felvételét, ám mindössze 16 százalékuk gondolja úgy, hogy egész éves toborzási tervük veszélybe került a járvány miatt.

A vendéglátás összeomlását jól jelzi, hogy az állásportál adatai szerint 91 százalékkal estek az álláshirdetések. A szakmunkás, fizikai munkás iránti kereslet ötven százalékkal csökkent, ugyanez a tendencia igaz a szállítmányozás és logisztika területeire is.

A visszaesés nem érint minden ágazatot, sőt, a járvány kitörése óta a jogi pozíciókra 36 százalékkal, mezőgazdasági munkakörökbe közel kétszeresére nőtt a kereslet, míg a mérnöki és ügyfélszolgálati állásokra nem változott a munkavállalók iránti igény. Kiemelkedő növekedés látható még a nagyobb élelmiszerláncoknál, amelyek leginkább bolti eladókat keresnek a hirtelen megugrott forgalom kezelésére.

A közlemény idézi Tüzes Imrét, a Profession.hu üzletfejlesztési vezetőjét, aki kiemelte: A portál száz cég bevonásával készült villámkutatásunkból kiderült, hogy közel sem számítanak a 2008-as válsághoz hasonló recesszióra a döntéshozók. Úgy látják, a visszaesés gyorsan elmúlik és a forgalmuk is hamar visszaáll az eredeti szintre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.