Megállapodtak a bérekről az Audinál

Nagy Kristóf
2020. 03. 14. 15:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogadta tegnap az Audi Hungária Zrt. vezetésének bérajánlási csomagját a közösen kidolgozott foglalkoztatás biztonságát támogató intézkedésekről szóló megállapodással együtt a győri üzemben működő Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ). Knáb Erzsébet, az Audi munkaadói oldal tárgyalódelegációjának vezetője kiemelte: a vállalat történetében először kötöttek három évre szóló bérmegállapodást, amely tervezhetőséget és kiszámíthatóságot jelent, és a vállalat jövőbeni versenyképességének is fontos eleme.

Németh Sándor, az AHFSZ elnöke az egyezségről kiemelte, az hosszú távon garantálja az Audi munkatársainak az anyagi, szociális és foglalkoztatási biztonságot. A felek a tárgyalások során tanúsított együttműködést is kiemelték. Ez azért fontos, mert tavaly csaknem egy hétig tartottak munkabeszüntetést a győri gyárban, amelynek hatása több európai államba is átgyűrűzött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.