Tartja az alacsony árakat a rezsicsökkentés

Változatlanul Budapesten a második legolcsóbb a lakossági áram, kilowattóránként (kWh) 11,29 eurócent volt februárban.

2020. 03. 13. 18:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Változatlanul Budapesten a második legolcsóbb a lakossági áram, kilowattóránként (kWh) 11,29 eurócent volt februárban – áll a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elemzésében, amelyben az európai fővárosok ranglistáját állította össze az Eurostat adatai alapján. Ebből kitűnik az is, hogy csak egy európai fővárosban, Belgrádban kellett kevesebbet fizetniük a lakossági fogyasztóknak az áramért, 7,55 eurócentet. A legtöbbet a berlini lakosok fizettek, 33,31 eurócentet.

A földgázárak ranglistáján a stockholmi kitartóan a legmagasabb, 22,25 eurócenttel. Budapest a lista másik végén szerepel: eurócentben számítva az év második hónapjában, átlagosan 3,08 eurócentet kellett fizetni egy kWh-ért, abszolút értékben változatlanul a magyar fővárosban a legolcsóbb a földgáz.

Forintban számolva egyik rezsitétel sem változott 2014 vége, a rezsicsökkentési program lezárása óta. Kisebb-nagyobb ingadozásokat azonban hónapról hónapra regisztrálnak, aminek oka a forint–euró árfolyam változása. Vásárlóerő-paritáson mérve a villamosenergia listáján nyolcadik, a földgázrangsorban pedig az ötödik helyen állt februárban Budapest. Az abszolút értékek rangsorát vezető Berlin a 28. (utolsó előtti) az áram, Stockholm pedig 26. (szintén a legmagasabb értékkel) a földgáz listáján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.