Elindult az 5G már a Telekomnál is

A Telekomé már a második kereskedelmi 5G-szolgáltatás Budapesten.

Magyar Nemzet
2020. 04. 10. 15:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Telekom elindította az ötödik generációs mobilkommunikáció kereskedelmi szolgáltatását, amely 5G-képes készülékkel és arra alkalmas havidíjas díjcsomaggal használható Budapest és Zalaegerszeg bizonyos részein. A társaság közlése szerint a szolgáltatás április 9-i indulása óta Budapesten a belváros egyes részein, a Telekom Könyves Kálmán körúti székházában és az azzal szomszédos Groupama Arénában, a Puskás Ferenc Stadionban, Zalaegerszeg belvárosában, valamint a zalaegerszegi ZalaZone járműipari tesztpályán érhető el. Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója a közleményben kiemelte, hogy fél éve teszthálózatot is működtet a cég. Ennek is köszönhető, hogy néhány nappal a sikeres frekvenciaaukció eredményhirdetését követően már elindították a kereskedelmi 5G-szolgáltatást. A cég az év végéig növelné az 5G-lefedettséget. A cégvezető hangsúlyozta, hogy az eddigieknél jóval nagyobb adatátviteli sebességet, alacsony késleltetést és rengeteg hálózati eszköz csatlakozását lehetővé tevő 5G-technológia számos új lehetőséget nyit majd úgy az ipari felhasználásban, mint az emberek mindennapi életében. A szolgáltató az 5G hálózati képességet hat hónapig biztosítja a korlátlan mobiladatot tartalmazó csomagjaira.

A Telekomé már a második kereskedelmi 5G-szolgáltatás Budapesten, a Vodafone előfizetői tavaly ősz óta kapcsolódhatnak a másodpercenként akár egy gigabájt letöltést biztosító bázisállomásokhoz a belvárosban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.