Mit tehet a munkáltató az esetleges fertőzés elkerülésére a munkahelyen, milyen a veszélyeztetettséget csökkentő intézkedéseket hozhat?
Gyakori szappanos kézmosás szorgalmazása, csapok mellett kézfertőtlenítő oldatok kihelyezése, illetve bejáratoknál szintén alkalmazható kézfertőtlenítő szer. Javasolt a munkavállalóknak kiadni kisebb kiszerelésű kézfertőtlenítő szereket, hogy adott munkakörökben, pl. eladók, vagy ügyfelekkel foglalkozók, időnként fertőtleníteni tudják a kezüket. A tárgyak, kilincsek, korlátok gyakoribb lefertőtlenítése indokolt. A helyiségek gyakori szellőztetése javasolt.
Szükséges oktatással felhívni a figyelmet a higiénés szabályok betartására. Szükséges a fertőtlenítő takarítás gyakoribbá tétele.
A higiénés intézkedéseken kívül a munkáltató úgy tud a legjobban felkészülni a járványveszélyre, hogy felméri, melyek azok a munkafolyamatok, amelyek otthon is elvégezhetőek. A munkavállalóval történő megállapodás célszerű erre, mind eszközök, mind egyéb részletekre vonatkozóan.