Mit tehet a munkáltató az esetleges fertőzés elkerülésére?

Forrás: vali.ifka.hu2020. 05. 08. 11:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mit tehet a munkáltató az esetleges fertőzés elkerülésére a munkahelyen, milyen a veszélyeztetettséget csökkentő intézkedéseket hozhat?

Gyakori szappanos kézmosás szorgalmazása, csapok mellett kézfertőtlenítő oldatok kihelyezése, illetve bejáratoknál szintén alkalmazható kézfertőtlenítő szer. Javasolt a munkavállalóknak kiadni kisebb kiszerelésű kézfertőtlenítő szereket, hogy adott munkakörökben, pl. eladók, vagy ügyfelekkel foglalkozók, időnként fertőtleníteni tudják a kezüket. A tárgyak, kilincsek, korlátok gyakoribb lefertőtlenítése indokolt. A helyiségek gyakori szellőztetése javasolt.

Szükséges oktatással felhívni a figyelmet a higiénés szabályok betartására. Szükséges a fertőtlenítő takarítás gyakoribbá tétele.

A higiénés intézkedéseken kívül a munkáltató úgy tud a legjobban felkészülni a járványveszélyre, hogy felméri, melyek azok a munkafolyamatok, amelyek otthon is elvégezhetőek. A munkavállalóval történő megállapodás célszerű erre, mind eszközök, mind egyéb részletekre vonatkozóan.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.