Új vezérigazgató az Opus Global élén

Új vezérigazgató irányítja július elsejétől az Opus Global Nyrt.-t: Dzsubák Attila Zsolt szakmai tapasztalata garanciát jelent a befektetői fókuszú irányításra – közölte a Magyar Nemzettel az OPUS Global Nyrt. A tőzsdei társaság igazgatósága az új vezérigazgató mellett Balog Ádám igazgatósági tagot az igazgatóság alelnökének nevezte ki.

2020. 06. 19. 14:46
null
Dzsubák Attila Zsolt az új vezérigazgató
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Gál Miklós sikeresen lezárta az Opus és a KONZUM fúzióját, reorganizálta és tovább dinamizálta a holdingot, amelynek eredményeit az idei év első negyedéves pénzügyi jelentése is visszaigazolta – közölte Mészáros Beatrix, az Opus Global Nyrt. igazgatósági elnöke annak kapcsán, hogy a tőzsdei vállalat bejelentette: július elsejétől új vezérigazgató irányítja a jövőben a befektetéseire még inkább fókuszáló, több piacon meghatározó Opus Globalt.

Dzsubák Attila Zsolt az új vezérigazgató

Az igazgatóság elnöke úgy fogalmazott: változatlan stratégiai cél, hogy az Opus Global Nyrt. vonzó célpontként jelenjen meg az intézményi nagybefektetők és a konzervatív politikát folytató pénzügyi alapok előtt is. Dzsubák Attila Zsolt szakmai tapasztalata garanciát jelent a befektetői fókuszú irányításra – mondta Mészáros Beatrix. Azt is jelezte, hogy Balog Ádám igazgatósági alelnökként kiemelt szerepet vállal a jövőben a stratégiailag jelentős ügyekben, illetve hogy Gál Miklósnak a Mészáros-csoporton belül betöltött egyéb pozícióira nincs hatással a vezetőváltás.

A következő egy évben az Opus Global céljai között szerepel, hogy a járvány negatív gazdasági hatásai ellenére stabil növekedési pályát biztosítson a portfóliójába tartozó vállalatai számára. Emellett továbbra is kiemelt cél olyan társaságok felvásárlása és integrálása, amelyek jelentős növekedési potenciállal és eredménytermelő képességgel rendelkeznek – tájékoztatott a vállalat.

Dzsubák Attila Zsolt

Az Opus Global új vezérigazgatója 2000-ben szerezte közgazdász diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. Angolul és németül szakmai középfokon beszél. Pályáját 1998-ban a Procent Befektetési Rt.-nél kezdte részvénypiaci elemzőként, 2000-től 2004-ig az MKB Értékpapír/MKB Bank elemző közgazdásza. 2004 és 2008 között az MKB Befektetési Alapkezelő Zrt. kereskedési igazgatója volt, 2008 és 2012 között pedig az MKB Bank Zrt. Treasury kereskedésigazgatója. 2016-tól az MKB Befektetési Alapkezelő Zrt. befektetési igazgatója, majd ugyanezen év végétől vezérigazgatója. 2017. decemberétől az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettesi és befektetési igazgatói szerepét is betölti.

Balog Ádám

Jogi diplomáját 2007-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán vehette át, angolul és németül beszél. Közgazdász diplomáját 2003-ban a Budapesti Közgazdaság- és Államigazgatási Egyetem Gazdálkodástudományi Karán szerezte meg, és 2005-ben a Community of European Management Schools International Management mesterszakán is diplomázott. Az OPUS Global Nyrt. igazgatósági alelnöke 2002-ben a General Electric Tungsram Lighting Zrt.-nél kezdte pályafutását, 2003–2010 között a PricewaterhouseCoopers adótanácsadója. 2010–2013 között a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkári megbízatását látta el, 2013 márciusa és 2015 júliusa között pedig a Magyar Nemzeti Bank alelnökeként és a Monetáris Tanács tagjaként vesz részt Magyarország fiskális és monetáris stabilizálásában. 2015 júliusa óta az MKB Bank Nyrt. vezérigazgatója, elnök-vezérigazgatója. Az MKB Bank tőzsdére lépése előtt 2016 és 2019 között a Budapesti Értéktőzsde igazgatósági tagja volt. Jelenleg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, az idei évtől pedig a Magyar Bankholding Zrt. igazgatósági tagja. Balog Ádám a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjének kitüntetettje.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.