Kezdő vállalkozókat segítő online képzési program indult

Potápi Árpád János: A járványhelyzet ellenére a magyar kormány programjai nem fejeződtek be.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 26. 13:38
BARTK Bla; POTPI rpd Jnos
Temesvr, 2020. mrcius 5. Potpi rpd Jnos, a Miniszterelnksg nemzetpolitikrt felels llamtitkra sajttjkoztatt tart a Szlfldn magyarul klhoni tmogatsi program 2020-as kirsrl a temesvri Bartk Bla Elmleti Lceumban 2020. mrcius 5-n. A program keretben azok a szlk ignyelhetnek nevelsi, oktatsi, valamint tanknyv- s taneszkz tmogatst, akiknek a gyermekei Magyarorszg hatrain kvl magyar tannyelv vodban, iskolban tanulnak, vagy ahol ez nem lehetsges, vlaszthat tantrgyknt tanuljk a magyart. MTI/Rosta Tibor Fotó: MTI/Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdő vállalkozókat segítő online platform indult a vajdasági gazdaságfejlesztési programban. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Vállalkozz, Vajdaság! elnevezésű online képzési program szerdai szabadkai bemutatóján hangsúlyozta: a jelen és a jövő a fiatalokon keresztül valósítható meg, rajtuk keresztül lehet nemzetpolitikát indítani – írta a távirati iroda. A programot a Kárpát-medencében elsőként, a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programját kezelő Prosperitati Alapítvány a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának hatmillió forintos támogatásával indította.

Potápi Árpád János a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a vajdasági régió a kilencvenes években a határon túli magyarlakta területek közül a legnehezebb helyzetben volt. – Ebből a válságból kellett megkeresni a kiutat, meg kellett mutatni az itt élőknek, hogyan és miért maradjanak itthon és boldoguljanak – fogalmazott az államtitkár. Hozzátette: ez a vajdasági magyarságnak sikerült, amit segített a politikai intézményrendszer megerősítése.

– Az erős vajdasági magyar politikának köszönhetően valósult meg a Magyarország és Szerbia közötti történelmi megbékélés, illetve a két ország, a két kormány közötti jó kapcsolat. Ezen az úton óriási szerepe volt és van a Vajdasági Magyar Szövetségnek (VMSZ) és elnökének, Pásztor Istvánnak – hangsúlyozta a nemzetpolitikai államtitkár, majd gratulált a VMSZ választási sikeréhez. Mint mondta, a VMSZ példát mutatott az egész magyar nemzetnek összefogásból, és ezt a példát az egész Kárpát-medence követheti.

A szerdán indított programról szólva Potápi Árpád János kiemelte, hogy a Vállalkozz, Vajdaság! a fiatalokat és a kezdő vállalkozásokat szólítja meg, célja pedig az, hogy azok, akik vállalkozást indítanak, tisztában legyenek a rájuk váró feladatokkal és nehézségekkel.

A járványhelyzet ellenére a magyar kormány programjai nem fejeződtek be, a nemzeti összetartozás éve a nemzeti szolidaritás éve is lehet, a cél az, hogy ne essenek szét a nemzetrészek, hanem megerősödve zárják ezt az évet – hangsúlyozta.

 

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kiemelte, annak ellenére, hogy a magyar kormányt és a magyar költségvetést is megviseli a koronavírus-járvány, mégis folyamatos volt a támogatás, amelyet Magyarország biztosított a vajdasági magyarság számára. Leszögezte, az idei év az erős közösségek éve. – A vajdasági magyarság a választásokon megmutatta, hogy erős közösség, mert lehet, hogy számában csökkent, de elkötelezettségben, szándékban, ragaszkodásban előbbre tart, mint korábban – tette hozzá, arra utalva, hogy a VMSZ történelmi sikert ért el az önkormányzati, vajdasági és parlamenti választásokon.

Az elnök kitért arra, hogy a vajdasági vállalkozói réteg is egymásra talált a gazdaságfejlesztési programnak köszönhetően, a vállalatok kapcsolatba lépnek egymással, és segítik egymás működését, ennek pedig nemcsak gazdasági, hanem társadalmi következményei is vannak. A most indult vállalkozásfejlesztési platform a vállalkozás működtetése során felmerülő problémák modellezésével készíti fel a kezdő vállalkozókat az előttük álló feladatokra. A programban internetes regisztrációt követően bárki részt vehet. A képzési platformot vajdasági szakemberek bevonásával a helyi Pro Scientia Naturae Alapítvány dolgozta ki.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.