A Színház- és Filmművészeti Egyetem képviselői nem tárgyaltak

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyeztetésre hívta a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetőit és a hallgatók képviselőit, a fenntartást átvevő alapítványi kuratórium leendő tagjait. Az intézmény részéről csak a kancellár vett részt a megbeszélésen, a rektori feladatokat ellátó vezető és a Hallgatói Önkormányzat képviselője nem jelent meg. A szeptember elsejével életbe lépő új működési modell célja az egyetem hazai és külföldi elismertségének növelése, a nemzetközi összevetésben is színvonalas, korszerű és minőségi képzés feltételeinek biztosítása.

Forrás: ITM2020. 08. 28. 10:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2020. augusztus 27-én közös egyeztetésre hívta meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetését, hallgatóit és a 2020. szeptember 1-jétől fenntartói jogot gyakorló Színház- és Filmművészetért Alapítvány képviselőit. A megbeszélésen az egyetemet egyedül a kancellár képviselte. Az intézmény rektori feladatait ellátó vezetője egyéb elfoglaltságra hivatkozva az egyeztetés kezdete előtt szűk két órával lemondta részvételét. A Hallgatói Önkormányzat vezetője szintén az egyeztetéstől való távolmaradását jelezte – írta közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A találkozón az egyetem képviseletét ellátó kancellár tájékoztatta a minisztériumot és a kuratóriumot, hogy az intézmény részéről a szeptember 1-jei modellváltás zökkenőmentessége biztosított. Az alapítvány kuratóriumának képviselői tájékoztatást adtak a sikeres modellváltás érdekében tett előrelépésekről.

Az egyetemi modellváltás célja, hogy az eddiginél rugalmasabb és kiszámíthatóbb működési környezet kialakításával növelje a magyar fiatalok képzésének színvonalát. A Színház- és Filmművészeti Egyetem esetében az átalakítás elvárt eredményeként az ott tanuló és végző fiatalok színházművészeti, televíziós és filmipari esélyei, lehetőségei jelentősen javulnak – közölte a minisztérium.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.