Továbbra is elégedett a Scope Ratings az Opus Globallal

A független nemzetközi hitelminősítő a felülvizsgálati eljárásában megerősítette a korábbi minősíteseket.

Magyar Nemzet
2020. 08. 26. 21:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megerősítette az Opus Global Nyrt. stabil kibocsátói minősítését a Scope Ratings. A független nemzetközi hitelminősítő a felülvizsgálati eljárás eredményeképpen megtartotta a kibocsátott kötvényekre a Magyar Nemzeti Bank által elvárt befektetési szintnél négy fokozattal magasabb: BBB-besorolást, a társaságra vonatkozóan pedig a BB Stabil kibocsátói minősítését – tette közzé a vállalatcsoport a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A független, Európa tőkepiaci vállalatait elemző hitelminősítőjének indoklása szerint a csoport erőteljesen megnövekedett, amit a rendszeres bevételtermelő képességének fejlődése is alátámaszt. A Scope Ratings felülvizsgálata szerint az Opus Global költségfedezete továbbra is messze megfelel a minősítésekkel szemben támasztott követelményeknek. A hitelminősítő megállapításai között szerepel, hogy a holding diverzifikáltsága okán továbbra is kellően képes ellenállni az olyan makrogazdasági visszaeséseknek, mint amelyet például a koronavírus-válság váltott ki. Kivételt jelent a turisztikai szegmensbe tartozó Hunguest Hotels. A tőzsdei társaság szerint ugyanakkor a szállodalánc tevékenységének belföldi koncentráltsága miatt okozhat még pozitív meglepetést az eredményei tekintetében. A Scope rávilágít: a holdingot ért koronavírus okozta hatások nem tűnnek jelentőségteljesnek, mivel a másik három divízió (ipar és energetika, mezőgazdaság, vagyonkezelés) nem ciklikus, és a hosszú távú tendenciák irányítják.

Dzsubák Attila, az Opus Global vezérigazgatója a bejelentésről szólva elmondta: „Rendkívül jelentős mérföldkő a tőzsdei társaság életében a stabil kibocsátói minősítés megőrzése, hiszen megerősít bennünket a stratégiai irányokban.”

 

A Scope Ratings stabil kibocsátói minősítés megerősítéséről szóló döntésének okai között szerepel az Opus Global Nyrt. szervezeti formája és felépítése, amely szerintük megteremti a lehetőséget a további beruházásoknak, mindemellett tőkeerős vállalatcsoportként tartják számon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.