A sport és a felépülés támogatása is fontos

A sportolás lehetőségének megteremtésében és a sportsérülésekből való felépülés elősegítésében segít a működését most megkezdő Szabados Boys Alapítvány.

Magyar Nemzet
2020. 09. 15. 17:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magánalapítású szervezet minden évben pályázatokat írt ki a rászoruló gyermekek és az őket segítő intézmények számára, célja a szociálisan és/vagy egészségügyi szempontból rászoruló kiskorú gyermekek (illetve az őket ellátó és segítő intézmények) támogatása sportprogramok szervezésével, sportrehabilitáció elősegítésével, sporteszközökkel, felszerelésekkel és tanácsadással.

A hagyományos iskolai labdajátékok és atlétika mellett egyre többen érdeklődnek a tantervben mellőzött sportok iránt
Fotó: Éberling András

A már megjelent első felhívásban három gyermek kaphat fejenként 500 ezer forint segítséget, valamint egy kiválasztott szervezet másfél millió forint hozzájárulást. Az alapítvány jelenleg az alapító magánvagyonából gazdálkodik, s a cél az, hogy további támogatók bevonásával ezt az összeget legalább a tízszeresére növeljék. A Szabados Boys Alapítványt létrehozó Szabados Richárd húszéves pénzügyi és banki vezetői tapasztalattal rendelkezik, az utóbbi négy évben az Erste Bank vállalati üzletágát vezeti.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.