Az Opus Global ellenállt a járvány hatásainak

A Scope Ratings augusztus végén megerősítette a Opus Global Nyrt. BB/stabil kibocsátói minősítését.

Magyar Nemzet
2020. 09. 10. 16:36
Dzsubák Attila
Dzsubák Attila VG konferencia Fotó: Móricz-Sabján Simon Forrás: Világgazdaság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A monetáris és a fiskális politika összehangoltan reagált a válságra, a Magyar Nemzeti Bank is olyan irányban avatkozott be, hogy a lehető legkisebb sérülés essen a magyar gazdaságon

– összegezte a járványra adott lépéseket az Opus Global vezérigazgatója a Világgazdaság csütörtöki konferenciáján. Dzsubák Attila Zsolt egyúttal jelezte, hogy optimista a jövőt illetően, a kelet-közép-európai régió, ezen belül Magyarország is megerősödve kerülhet ki a krízisből. A következő öt-tíz évben szerinte az infláció nem az elmúlt fél évszázadban megismert módon működik majd, egyes szektorokban nagyobb áremelkedésre lehet számítani.

A vezérigazgató szerint az Opus Globalt ért gazdasági hatások nem jelentősek, bevált a diverzifikáció
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság

A turizmus és a vendéglátás szektorát teljesen padlóra küldte a vírus, ennek a hatása pedig legalább két-három évig még velünk marad a vezérigazgató szerint. Jelezte, hogy a Hunguest Hotels kivételével az Opus Global holdingot ért hatások nem jelentősek, mivel a másik három tevékenységi terület nem érzékeny a ciklikus hatásokra, azokon a hosszú távú tendenciák érvényesülnek.

A vezérigazgató felidézte, hogy

a Scope Ratings augusztus végén megerősítette a Opus Global Nyrt. BB/stabil kibocsátói minősítését.

A társaság által 2019-ben a Magyar Nemzeti Bank növekedési kötvény programjában, összesen 28,6 milliárd forint értékben kibocsátott kötvényre is fenntartották a korábbi BBB minősítést.

Az elemzőcég úgy értékelt, hogy a holding továbbra is, a jelen helyzetben is ellenállóképes a makrogazdasági visszaesésekkel szemben. Mindez Dzsubák Attila Zsolt szerint tükrözi az Opus konzervatív és hosszú távú, a vásárlásra és építkezésre alapuló befektetési stratégiáját, illetve azt is, hogy bevált az elmúlt években fókuszba helyezett diverzifikációs törekvés. A bővülést követően most a szervezeti, működési szinergiák kiaknázására, a hatékonyság javítására kerül át a hangsúly, ám továbbra is vizsgálják az akvizíciós lehetőségeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.