Hitelmoratórium: csak annak kell jelentkeznie, aki fizetni akar

Automatikusan meghosszabbodik a hitelmoratórium, csak azt kell külön jelezni az érintetteknek, ha mégis tovább fizetnék atörlesztőrészleteket – mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2020. 10. 22. 10:12
GION Gbor
Budapest, 2019. február 20. Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium államtitkára felszólal a Nemzetközi Beruházási Bank és Magyarország Kormánya között a Nemzetközi Beruházási Bank Magyarországi Székhelyérõl szóló Megállapodás kihirdetésérõl tartott vitán az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. február 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A műsorban arról beszéltek, hogy Jövőre 400-450 milliárd forint maradhat a családoknál és a vállalkozásoknál annak köszönhetően, hogy a kormány javaslatára az Országgyűlés elfogadta az év végén lejáró hitelfizetési moratórium féléves meghosszabbításáról szóló törvényjavaslatot.

Gion Gábor emlékeztetett,

a hosszabbítással minden gyermeket nevelő család, minden nyugdíjas, továbbá a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak élhetnek, valamint azok a vállalkozások, amelyeknek a bevétele jelentősen csökkent.

A moratóriummal a gyermeket várók is élhetnek, ha a magzat már legalább 12 hetes, de erről tájékoztatni kell a bankot – tette hozzá.Gion Gábor felhívta a figyelmet, hogy tetszőleges alkalommal lehet felfüggeszteni, majd újra fizetni a hitelt.

A december 31-ig érvényben lévő moratóriumról azt mondta,

a világon is egyedülálló, hiszen teljes körű és automatikus, illetve hosszabb ideig (9 hónapig) tart, mint más országokban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.