Új hitelcélokkal bővült a személyi kölcsönök piaca

Egyre többen vesznek fel kisebb-nagyobb összegeket iskolakezdésre, elektronikai cikkek vásárlására, tanfolyamokra, esküvőre

Horváth Éva
2020. 10. 25. 19:55
null
Nyíregyháza, 2018. február 10. Szabó László és menyasszonya, Farkas Katalin Erzsébet a Gróf Károlyi Ferenc házasságkötõ terem névadó ünnepsége keretében tartott esküvõjükön Nyíregyházán 2018. február 10-én. MTI Fotó: Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány kitörése szinte egyik napról a másikra felforgatta a megszokott életvitelünket. Sokakat a pandémia anyagilag is érzékenyen érintett, teljes szektorok bénultak meg, elvesztették a bevételeiket, kilátásaikat, teljes újratervezésre kényszerültek.

A pénzügyi termékek piacán a talán legrugalmasabb konstrukciónak tekinthető személyi kölcsönök felvevői között is megjelentek a járványhelyzet miatt új életpályát tervezők.

– Ezzel régi-új hitelcélt teremtettek az ügyfelek a szabad felhasználású konstrukciónak, amely nagy segítség az újratervezés időszaka alatt is – vélekedik a Sberbank lakossági termékfejlesztési vezetője. Besnyő Márton kifejtette: míg régen hagyományosan egy-egy átmeneti pénzhiányt volt hivatott orvosolni a személyi kölcsön, mostanra változott az emberek hozzáállása. Egyre többen vesznek fel hitelt iskolakezdésre, új autó vagy elektronikai cikkek vásárlására, tanfolyamokra, esküvőre, az álmaik megvalósítására. Idén pedig bővült a lista a koronavírus okozta károk elhárításával is.

Egy-egy nagyobb családi esemény, például az esküvő, finanszírozásában is sokat segíthet a személyi kölcsön
Fotó: MTI/Balázs Attila

Bevételkiesés, átképzés, tanfolyam, egészségügyi kiadások, a home office-hoz való alkalmazkodás, szükséges eszközök beszerzése. Ezek mind-mind olyan kiadások, amelyek egyszerre nagyobb összeget igényelnek, ami, ha épp nem áll rendelkezésünkre, fedezhető hitelből is. – A bankok is igyekeztek alkalmazkodni a koronavírus ideje alatt a megváltozott igényekhez, így ma már könnyen, biztonságosan, akár teljes folyamatában online is igényelhetők ezek a kölcsönök – fűzte hozzá Besnyő Márton.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.