Ezek a számok értek négymilliárd forintot

Elvitték az ötös lottó történetének ötödik legnagyobb nyereményét. Az öné lett?

Jakubász
2020. 12. 19. 20:15
Debrecen, 2019. március 22. Lottószelvényeket tölt ki egy játékos Debrecenben, a Szerencsejáték Zrt. Darabos utcai lottózójában 2019. március 22-én. Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van telitalálatos szelvény az ötös lottón, a nyeremény 3 milliárd 959 millió 964 ezer forint – adta hírül a távirati iroda. A nyerőszámok:

2, 19, 27, 29, 86

A közel négymilliárdos summa a játék 63 éves történetének ötödik legnagyobb nyereménye. A pénz egyetlen szerencséshez került.

Nyereményhez – jóval kisebbhez persze – mások is hozzájutottak.

  • A 66 darab négytalálatos több mint 934 ezer forintot,
  • a több mint ötezer hármas 12 640 forintot,
  • a 123 ezer kettes 1410 forintot ér.
  • A következő héten 130 millió forintért szállhatnak ringbe a játékosok.

    A mostani nyeremény több szempontból is jelentős. Az elmúlt 63 év legnagyobb összegű fődíja idén talált gazdára: március végén több mint 6,4 milliárd forintot ért az öt jó helyre tett iksz. A rekordnyeremények sorában addig az a 2003-as főnyeremény volt az első, amely majdnem 5,1 milliárd forintot tett ki. Negyvenkilenc millióval haladta meg az ötmilliárdot a 2015-ös, jelenleg harmadik legnagyobb elvitt summa, a negyedik 4,2 milliárdos volt, az ötödik pedig a mostani 3,96 milliárd forint.

    Az idei esztendő nem csak a rekordnyeremények, de a telitalálatok szempontjából sem volt eseménytelen, a főnyereményt ugyanis idén már többször is elvitték. A márciusi rekordsumma után a következő ötöshöz mindössze négy hetet kellett várni, így az akkori 846 milliós díj messze nem volt kiemelkedő. A következő telitalálat még rövidebb idő, csupán két hét alatt össze is jött, s 392 millió forint járt érte. A negyedik idei főnyereményt, 1,7 milliárd forintot július közepén vitték el, az ötödiket pedig ma.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.