Megvásárolja az Opus a Titászt

Áramhálózattal bővítheti stratégiai portfólióját a befektetési holding, kötelező érvényű ajánlatot tett az E.On cégére.

Magyar Nemzet
2020. 12. 28. 18:47
null
Távvezeték, villamosenergia Fotó: Kallus György Fotó: Kallus György Forrás: VG
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Opus Global Nyrt. és az E.On Beteiligungen GmbH között 2019. október 4-én létrejött megállapodás értelmében az Opus 2020. december 23-án kötelező érvényű ajánlatot tett az E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (Titász) megvásárlására. A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően, 2021 harmadik negyedévében zárulhat.

Az Opus – közölte a társaság a Világgazdaság információi szerint – egy jogokat és kötelezettségeket keletkeztető és időbeli ütemezést, valamint árképzést is tartalmazó, kötelező érvényű szerződéses feltételrendszer mentén tette meg ajánlatát a Titász százszázalékos részvénycsomagjára. A társaság 2020. december 23-án írta alá az E.Onnal az erről szóló megállapodást, amely többek között arra is kitér, hogy az E.On a vevő felé szakmai támogatási kötelezettséget vállal a tranzakció lezárását követő hat hónapon keresztül az üzletmenet folyamatossága érdekében.

A Titász megvásárlásával az Opus hosszú távú elkötelezettségét fejezi ki a hazai energetikai befektetések területén.

– A Titász az Opus eszközportfóliójának értékes eleme lesz, amely kiszámítható, stabil bevételt biztosítva, jelentős mértékben járul hozzá cégcsoportunk eredménytermelő képességéhez

– mondta Dzsubák Attila Zsolt vezérigazgató az ajánlattétel kapcsán. Hozzátette, hogy a tiszántúli áramhálózat megvásárlása szilárd alapot jelent az Opus energetikai divíziójának bővítésére és régiós jelenlétének erősítésére. – Stratégiai célunk ugyanis, hogy társaságunk hosszú távon a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé váljon – hangsúlyozta a vezérigazgató.

A Titász felvásárlása szilárd alapot jelenthet az Opusnak
Fotó: VG/Kallus György

Az Opus Magyarország keleti régiójára növekedési potenciálként tekint, a cégcsoport egyéb, helyi érdekeltségei pedig további szinergiákat is biztosítanak a társaság számára.

A részletes ügyleti megállapodások aláírásának határideje 2021. március 31. Az Opus a tranzakcióból származó előnyök és kötelezettségek tekintetében 2021. január 1-jétől már felelősséggel tartozik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.