időjárás 24°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Hatalmas balesetet szenvedett a magyar csapat a német autópályán + videó

Pénzügyi verseny indul a fiataloknak

Magyar Nemzet
2020.12.20. 19:32

A pénzügyi tudás már fiatalon is elengedhetetlen a megalapozott pénzügyi döntésekhez. – A Pénzügyminisztérium az Okosan a pénzzel! programja részeként fiataloknak szóló versenyt hirdet ZsetON – Hangolódj a pénzügyekre címmel – jelentette be Balogh László, a minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára. A tárca a távirati irodához eljuttatott közleményben azt írta: a kezdeményezéshez csatlakozott a Magyar Államkincstár, a Pénziránytű Alapítvány, illetve a Magyar Biztosítók Szövetsége, valamint a Diákhitel Központ Zrt. is.

A közlemény idézte Balogh Lászlót, aki nélkülözhetetlennek nevezte, hogy felhívják a fiatalok figyelmét: a pénzügyi tudatosságnak kiemelkedő szerepe lesz felnőtt életük során. Ez fontos akkor is, amikor pályát kezdenek és akkor is, amikor családot alapítanak. A ma induló játékban 14–19 éves középiskolások, valamint idén kísérleti jelleggel külön kategóriában 19–24 éves főiskolások és egyetemisták vehetnek részt. A helyettes államtitkár kifejezetten a fiatalok pénzügyi tudását mérő OECD PISA-kutatásról szólva elmondta: Magyarország 2022-ben vesz részt először a széles körű nemzetközi felmérésben. A kormány intézkedéseinek és programjainak eredményei akkor már várhatóan pozitív elmozdulást jeleznek, és számos olyan pénzügyi kifejezés, mint például a kamatos kamat, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás vagy a deviza egyre több fiatalnak lesz magától értetődő és a mindennapokban használt fogalom – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.