időjárás 5°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

A gazdasági nehézségek ellen is jól védekezik az ország

Magyar Nemzet
2021.01.14. 17:52

A magyar munkaerőpiaci helyzet sokkal kedvezőbb az európai átlagnál. Ez annak köszönhető, hogy a magyar emberek valóban munkából akarnak megélni, és ehhez a kormány a járványhelyzetben is minden támogatást megad – jelentette ki Schanda Tamás, az innovációs tárca miniszterhelyettese.

Nemcsak a járvány terjedése, hanem a koronavírus okozta gazdasági nehézségek ellen is védekezünk – méghozzá eredményesen. A magyar gazdaság sokkal kevesebb kárt szenvedett, mint több, nálunk akár gazdagabb európai államé. Ennek az oka egyszerű: a magyar emberek munkából akarnak megélni

– közölte.

Szerinte ezt bizonyították az elmúlt évtized tapasztalatai is, ezért ennek megfelelően kezdték kezelni a járványhelyzettel járó munkaerőpiaci problémákat is. A számok magukért beszélnek: míg az uniós munkanélküliségi átlag 7,4 százalékos volt novemberben, a magyar mindössze 4,1 százalék. A cél természetesen nem az, hogy az összehasonlításokban jól szerepeljen Magyarország, hanem hogy mindenkinek, aki dolgozni akar, legyen munkája. – Ezért folytatjuk a munkahelyvédelmi és munkahelyteremtő programokat – fejtette ki Schanda Tamás.

A miniszterhelyettes jelezte, eddig mintegy 12 ezer vállalkozás igényelte több mint 88 ezer munkatársa részére az ágazati bértámogatást. Összességében

a járvány Magyarországra való begyűrűzése óta a különböző kormányzati intézkedések már több mint egymillió munkahely megőrzéséhez vagy létrehozásához járultak hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.