Varga Judit: Elejét kell venni a digitális károkozásnak!

A GVH elnökével egyeztetett az igazságügyi miniszter a nemzetközi digitális cégek visszás kereskedelmi gyakorlatáról.

Forrás: Facebook.com2021. 01. 19. 16:35
null
Varga Judit és Rigó Csaba Fotó: www.grazmel-photography.com Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ma Rigó Csabával, a Gazdasági Versenyhivatal elnökével egyeztettem a nemzetközi digitális vállalatok visszás kereskedelmi gyakorlatáról. Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy ezeknek az óriásvállalatoknak a magatartása gyakran nemcsak a véleménynyilvánítás szabadságát sértik, hanem a tisztességes versenyt és a fogyasztói jogok teljes körű érvényesülését is veszélyeztetik” – írta Varga Judit a Facebook-oldalán.

Az igazságügyi miniszter a következőket jelezte:

  • A Gazdasági Versenyhivatallal közösen biztosítani kell az átlátható és biztonságos piaci működést, és minden rendelkezésünkre álló eszközzel elejét kell venni a digitális károkozásnak.
  • Ahogyan a való életben, a virtuális világban is fenn kell tartani az egyenlő versenyfeltételeket, védelmezni kell a fogyasztói jogokat és szankcionálni kell az etikátlan piaci magatartást.
  • Azzal a kérdéssel foglalkozunk a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülésén, hogy a vállalatok és a magyar emberek is megfelelő védelmet kapjanak a digitális károkozással szemben!
  • Varga Judit és Rigó Csaba
    Fotó: Facebook

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.